ODVEO SINA DA VIDI KAKO ŽIVE SIROMAŠNI LJUDI, A NJEGOVA REAKCIJA JE BILA NEVEROVATNA!

Bogataš je odlučio da povede svog mlađeg sina na put, kako bi naučio lekciju o tome kako izgleda biti siromašan. Nakon putovanja, otac je bio iznenađen reakcijom svog sina.

Tu inspirativnu priču je postavio Dan Asmusen na svom Fejsbuk profilu, koja se neverovatnom brzinom proširila društvenim mrežama.

A priča počinje ovako:

“Jednog dana vidno raspoložen otac odveo je svog sina na put u jednu zemlju, kako bi mu pokazao kako to izgleda biti siromašan. Proveli su nekoliko dana i noći na jednoj farmi kod porodice za koju se može reći da je siromašna.

Nakon završenog putovanja, otac je pitao sina kako mu se svideo put.

‘Bilo je odlično tata’, rekao je sin.

‘Da li vidiš koliko ljudi mogu biti siromašni?’, upitao ga je otac, na šta je mališan rekao ‘O da’.

‘Šta si naučio na ovom putu?’, sin odgovara sledeće: ‘Video sam da mi imamo jednog psa, a oni imaju četiri. Mi imamo bazen na sred dvorišta, a oni imaju rečicu kojoj se ne vidi kraj. Mi imamo tonu lampica po našem dvorišu, dok oni imaju zvezdano nebo. Naše dvorište je ograđeno i ograničeno, dok oni imaju ceo horizont. Mi imamo mali deo zemlje na kojoj živimo, dok oni imaju prostranstvo koje nema granicu. Mi imamo poslugu koja nas uslužuje, dok oni druge uslužuju. Mi kupujemo hranu za nas, dok oni uzgajaju za sebe. Mi imamo zidine oko našeg imanja kako bi nas čuvale, dok oni imaju prijatelje koji to rade’.

POPULARNO:  Dokazano: Koliko šoljica kafe dnevno je zapravo dobro za srce?

Dečakov otac je zanemeo kada mu je sin ispričao svoj doživljaj, na šta je mališan samo dodao da je shvatio da su oni ti koji su u stvari siromašni”.

 

izvor: istinito.net