ONA POTAPA KOPRIVU U ČINIJU VODE SVAKI DAN: SA NJOM BUKVALNO PRAVI ČUDA

Odlična za perut i rast kose, poboljšava rad metabolizma, creva i još mnogo toga…

Čuli smo za ispijanje vode sa limunom, raznim začinima i dodacima, ali danas vam predstavljamo neobičnu verziju sa stotinu blagodeti – vodu sa koprivom!

Ova recept se masovno primenjuje u Rusiji jer pruža snagu i energiju, a kažu da je odličan i za dojilje, jer podstiče laktaciju.

Stvar je u tome što je kopriva svojevrsno skladište veoma važnih vitamina. Sadrži dva puta više vitamina Cod crnih ribizli i limuna, više karotena nego šargarepa, dosta vitamina E, kao i fine količine gvožđa, magnezijuma, kalijuma, flavonoida i različitih organskih kiselina.

Kopriva popravlja i aktivira najznačajnije procese u telu, poput rada metabolizma, povećava otpornost dobrih bakterija na štetne efekte iz okoline, popravlja zdravlje creva i ojačava imuni sistem.

Najjednostavniji način da svom telu podarite sve blagodeti koprive, jeste da pijete vodu od koprive.

POPULARNO:  crveni luk

Potopite stabljiku-dve koprive u činiju s vodom, ostavite da stoji bar sat vremena, procedite i pijte tokom dana umesto drugih tečnosti.

Osim što se pije, voda od koprive može da se koristi za pranje kose.

Poznato je da je korpiva jedan od najmoćnijih prirodnih lekova za perut, a pritom će lepo ukloniti masnoće, vlasi će brže rasti i veoma lepo mirisati na prirodnu svežinu.

Napomena: Važno je da koristite koprivu koja raste u prirodi, ne u gradu. Najbolje je koristiti svežu.

Pre upotrebe bilo kojeg prirodnog leka, posavetujte se sa vašim lekarom!

Stil.kurir.rs