OSVJEŽITE IZGLED SJEDEĆE GARNITURE NOVIM PRESVLAKAMA

Prekrivači za sjedeće garniture su u početku bile jednostavne tkanine i počele su se koristiti kako bi se zaštitio namještaj. Postoje zapisi da su se presvlake počele šivati u 17. vijeku.

Postepeno u 18. i 19. vijeku tkanina koja je prekrivala jednu garnituru podvlačila se pod jastuke i madrace, a kasnije im je dodavana traka koja ih je pridržavala, sve dok se nisu razvile današnje presvlake za sjedeće garniture.

Proizvod koji je nastao zato da bi se garniture zaštitile od prašine, danas vašem starom trosjedu daje novi izgled.

Obična “jeftina” tkanina pretvorila se u presvlake od skupih i sofisticiranih materijala poput damasta, visokokvalitetnog pamuka ili tkanina sa uzorkom. Možete odabrati tkaninu koja najbolje odgovara stilu vaše dnevne sobe, kao i općem dekoru stana i drugom namještaju.

Osvježite svoj kauč i fotelju

Tokom godina korištenja, vaša sjedeća garnitura počinje izgledati trošno i staro.

Promjena namještaja može biti prilično skupa, no promjenom presvlaka možete podići izgled svoje garniture. Uz niz raznih materijala, različitih cijena, možete odabrati ono što najviše odgovara vašem budžetu.

Na taj način uštedjet ćete dosta novca, koji bi dali za novi namještaj ili tapeciranje starog.

Možete naći razne uzorke presvlaka koje jednostavno, u samo nekoliko minuta možete staviti na svoj kauč ili fotelju. Ako kod kuće imate kućnog ljubimca ili malo dijete,  sjedeća garnitura će vam brzo izgledati istrošeno i prljavo. Uz to, dlake kućnog ljubimca,  bez obzira na često usisavanje, mogu biti izvor problema za one koji boluju od astme.

Presvlake možete lako skinuti, oprati u perilici i bit će kao nove, bez dlaka i drugih alergena.

Dobro je imati koji set presvlaka viška kad imate malu djecu ili kućnog ljubimca. Kad očekujete goste, za trenutak možete promijeniti presvlake na svojoj sjedećoj garnituri i nestat će sve mrlje.

POPULARNO:  ČUDESNE MOĆI BOKVICE: VIDA RANE, LEČI KAŠALJ I ČISTI PLUĆA

Ovo je najbolji način da osvježite izgled namještaja, uz uklanjanje alergena, koji se brzo nakupljaju na namještaju. Druga prednost je redovito pranje presvlaka, od čega će vam sjedeća garnitura uvijek izgledati čisto.

Promjena izgleda sjedeće garniture

Uz niz dostupnih presvlaka, u samo nekoliko minuta možete klasičnu sjedeću garnituru pretvoriti u modernu.

Presvlake trenutno mijenjaju izgled vašeg kauča i fotelje. Naravno, pored toga štite od oštećenja i mrlja kvalitetan materijal od kojeg vam je napravljena garnitura.

Presvlake možete dati napraviti po mjeri ili možete odabrati neke od već gotovih, dostupnih u raznim bojama, materijalima i stilovima. Većina gotovih presvlaka ima patentni zatvarač, elastičnu gumu koja ih drži ili se vežu oko namještaja.

Budući da ćete vjerojatno često prati presvlake, kupite one od kvalitetnijeg materijala, kako bi vam duže trajale. Prednost kvalitetnih materijala je da se neće stisnuti u pranju. Sjedeća garnitura treba lijepo izgledati, a stisnute presvlake vam neće u tome pomoći.

Možete odabrati elastičan ili stretch materijal, pa čak i vodootporne tkanine. Gotove presvlake možete naći u raznim dimenzijama i oblicima i lako ćete naći one koje odgovaraju vašoj sjedećoj garnituri.

Kupovina presvlaka

Presvlake ovise o stilu sjedeće garniture koju imate – da li ima zaobljene naslonjače za ruke ili pravokutne i sl. Kod većine garnitura, presvlake dodiruju pod i jednostavne su na krajevima. Možete dati izraditi presvlake sa volanima na krajevima kako bi vam izgledale svečanije.

Stil koji odaberete trebao bi odgovarati materijalu od kojeg je presvlaka napravljena.

Najbolji način da pregledate stilove, dizajn, materijale i oblike presvlaka je da ih potražite na internetu. Jednom kad izmjerite sjedeću garnituru i odlučite se za neku presvlaku,  vaš će kauč i fotelja za čas biti kao novi.

zena.rtl.hr