OVA DEVOJKA JE NAJBOLJI ZAVARIVAČ NA SVETU, A NIKADA NIJE NI HTELA DA SE BAVI OVIM POSLOM!

NAJBOLJI ZAVARIVAČ: Da se talenat nekada krije tako da ga ni sami ne primećujemo pokazuje slučaj mlade Jelene Aćimović. Ona je pukim slučajem otkrila da je neverovatno talentovana za zavarivanje.

Jelena Aćimović (20) iz Velikih Crljena praktično je obišla svet takmičeći se u zavarivanju.

Tako je 2016. godine u Pekingu ona sa svojom ekipom osvojila treće mesto, što je bio više nego veliki uspeh.

Budući da su takmičari imali od 18 do 33 godine i veliko radno iskustvo, Jelenina ekipa tek je krenula da se školuje u ovoj struci.

Takođe, ne treba ni spomenuti da je u ženskoj konkurenciji bila gotovo jedina, te se slobodno može smatrati i najboljom zavarivačicom na svetu.

Nije to jedini uspeh koji je postigla bez dana radnog iskustva, samo školovanjem i talentom.

– Bila sam i na državnom prvenstvu koje je održano u Kolubari Metal, potom dva puta u Slovačkoj na Evropskom prvenstvu, i kao što smo rekli jednom u Pekingu na Svetskom prvenstvu – kaže za “Ženu” Jelena.

TALENAT

A talenat je otkrila sasvim slučajno, jer nije ni imala želju da se bavi zavarivanjem.

– Sve je ispalo sasvim slučajno. Upisala sam smer “mašinski tehničar za reparaturu” samo zato što sam htela da konkurišem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, za šta mi je trebalo da završim bilo koju četvorogodišnju školu.

Međutim, ispostavilo se da sam baš uspešna u ovome. Sve je počelo tako što smo na praktičnoj nastavi probali da napravimo zavar, takozvanu “gusenicu”.

Nisam uipšte mislila da to mogu, ali kada sam uradila, ispalo je više nego dobro. Potom sam po nagovoru profesora probala opet, kako bismo se uverili da nije čista sreća, i opet je bilo sjajno! – kaže nam Jelena.

POPULARNO:  NOSTALGIJA: BIO JE OMILJENA POSLASTICA VAŠEG DETINJSTVA, DA LI I DANAS ZNATE ŠTA JE OVO?

 *JELENA AĆIMOVIĆ JE I ZVANIČNO NAJBOLJA ZAVARIVAČICA NA SVETU

Tako, kaže, iako nikada nije imala nameru da zapravo postane zavarivač, rešila je da ostane u toj profesiji.

– Posle tih takmičenja imala sam zaista dosta ponuda iz inostranstva, ali sam vezana za Srbiju i verovala sam da mogu da dobijem posao i ovde – kaže nam Jelena, a želja joj se ispunila kada je nakon pisanja medija o tome da jedna šampionka ne može da nađe posao u struci stigao poziv iz kabineta prvog čoveka EPS-a.

Otišla je na razgovor, obavila zdravstvene preglede i usledila je ponuda koju je oberučke prihvatila.

– Jedva čekam 15. avgust, svoj prvi radni dan. Nemam nikakav strah, naprotiv, presrećna sam i trudiću se da iz dana u dan napredujem i budem sve bolja u svom poslu – poručuje Jelena.

Izvor: zena.blic.rs