OVAJ ANTIČKI LIJEK NEĆETE VJEROVATI ALI LIJEĆI SVE MOGUĆE BOLESTI!

Nedavne studije su potvrdile da ulje od sjemena crnog kima može spriječiti aktivnost ćelija raka i da je efikasno u liječenju raka, barem u istraživanjima koja su provedena nad životinjama. Ulje od sjemena crnog kima je moćno oružje u borbi protiv raka jetre, melanoma, raka pankreasa, cervikalnog raka, raka dojke, raka kostiju, raka stomaka, limfoma, raka prostate, raka debelog crijeva i tumora na mozgu.

Iako je ulje od sjemena crnog kima istraživano decenijama, naučnici još nisu ostvarili nikakav napredak u kliničkom testiranju ljudi, iako da gotovo nema nikakvih negativnih posljedica.

Kako možemo iz nekih studija zaključiti, ulje od sjemena crnog kima je efikasan način liječenja mnogih tipova raka.

Ovo ulje se stoljećima koristilo u liječenju raka

Dvije odvojene studije su pregledale literaturu o koristima ulja od sjemena crnog kima kao lijeka za rak. Otkrili su da je ulje stoljećima korišteno u tradicionalnom liječenju raka, i potvrdile su njgova antitumorna svojstva. Ulje i njegovi ekstrakti su efikasni u liječenju mnogih bolesti, uključujući različite tipove raka, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, astma, bolesti bubrega i mnoge druge.

Tradicionalna medicina je ispravna – sjeme crng kima i med rade zajedno

Egipatski naučnici su proučavali efekat meda i ulja od sjemena crnog kima na oksidativni stres i reak tako što su pacove izlagali jakim karcinogenim sastojcima. Ukupno četiri grupe su bile izložene karcinogenim materijama – neke grupe su onda hranjenje crnim kimom ili medom, a samo jedna grupa je hranjena sa oba sastojka zajedno. Nakon 6 mjeseci, pacovi su procijenjeni – oni koji su hranjeni samo sa sjemenom crnog kima imali su 80 % zaštite od oksidativnog stresa i formacije raka, ali grupa koja je hranjena sa sjemenom crnog kima i medom imala je 100 % zaštite od oksidativnog stresa, foramcije raka i upalnih procesa.

Ulje od sjemena crnog kima je odlično u liječenju radijacijom

2014. godine turska studija je istraživala kako ulje može pomoći u tretmanu raka radijacijom. Oni su spoznali da mnogi od tih pacijenata su iskusili nekoliko negativnih efekata prije i poslije tretmana.

Crno sjeme se miješa sa nekontrolisanim rastom ćelija i ubija ćelije raka jetre

2013. godine, studija iz Indije istražila je efekte timokinona u dvije grupe pacova, Jednoj grupi je dato 0, 1 % timokinona vode da piju, dok je drugoj grupi data obična voda. Nakon 16 sedmica, čvorići kod raka jetre, ožiljci od povreda i ožiljci tumora su mjereni – pokazano je značajno smanjenje u veličini ožiljaka tumora u grupi koja je pila vodu sa timokinonom.

Ulje od sjemena crnog kima ubija ćelije raka pluća

Nučnici iz Saudijske Arabij su 2014. godine izjavili da je crno sjemenje korišteno u tradicionalnoj medicini da liječi nekoliko bolesti dugo godina. Njihovi antioksidanti, antiupalna i antibakterijska svojstva su veoma poznata. Proveli su studiju koja je istraživala antitumornu aktivnost ulja i ekstraksta crnog sjemena koje je korišteno protiv ćelija raka pluća kod ljudi u labaratoriji. Ćelije raka su bile izložene 0, 01 mg/ml ulja i 1 mg/ml ekstrakta. Rezultati su pokazali da i ekstrakt i ulje su značajno smanjili populaciju živih ćelija i promijenili njihovu ćelijsku morfologiju.

Crno sjemenje ubija maligne ćelije tumora na mozgu

Naučnici sa Univerziteta u Ohaju su 2013. godine objavili studiju gdje su sugeriralid a je glioblastoma najagresviniji i najčešći tip malignih tumora na mozgu kod ljudi. Kako prirodna fitohemikalija ima sposobnost ubijanja tumora, studija se fokusirala na timokinon. Ima selektivna citotoksična svojstva za ljudske ćelije, što znači da ubija ćelije raka a normalne ćelije ne dira.

 

izvor: kreativan,info