Ovi neočekivani načini upotrebe Listerina vam mogu delovati čudno, ali kada vam mogu olakšati život, zašto ne biste pokušali?

Foto: vselady.ru

Listerin se zapravo može koristiti na mnogo alternativnih načina. Pogledajte ove neverovatne ideje koje će vam sigurno olakšati život! Iako deluju čudno, one su zapravo veoma efikasne!

Listerin sadrži mnogo korisnih sastojaka, kao što su: majčina dušica, eukaliptus i alkohol. Zapravo nije ni čudo što se ovaj proizvod može koristiti na toliko kreativnih načina! Pogledajte na koji sve to način možete koristiti listerin:

1. Utrljate ga ispod pazuha

Da li vam je ikada nestalo dezodoransa u nezgodnom trenutku? Listerin je odličan za borbu protiv neprijatnih mirisa kad god ste u nevolji! Jednostavno nanesite listerin na vatu i utapkajte ispod pazuha.

2. Namažite Listerinom mesto na kom osećate svrabKoliko god čudno zvučalo, natapkajte mesto gde vas je ujela neka buba Listerinom, odmah ćete osetiti olakšanje. Takođe se preporučuje kod svraba od uboda na otrovni bršljen ili otrovni hrast.

3. Sipajte ga u WC šoljuOvo će možda delovati kao bacanje para, ali Listerin će dezinfikovati WC šolju. Sipajte malo listerina i četkom očistite školjku. Mnogi kažu da ne samo da je šolja dezinfikovana, već i da se više sija i ima prijatan miris.

4. Nakvasite kosu Listerinom

Iznenađujuće je da je Listerin pogodan da se oslobodite od peruti. Iako ovo nikada nije postalo popularno, mnogi sugerišu da bi trebalo probati. Dodajte Listerin i izmasirajte kožu glave, kosu umotajte u peškir i operite kosu ponovo nakon 20-ak minuta.

5. Listerin je odličan za pseću dlakuMnogi vlasnici kućnih ljubimaca ne koriste razne sprejeve protiv buva već na dlaku svoji ljubimaca nanose Listerin. Ova alternativna metoda je odlična jer se ne koriste jake hemikalije. Mnogi preporučuju mešanje Listerina sa šamponom za ljubimce ili mešanje Listerina sa vodom i to koriste kao sprej.

POPULARNO:  LIMUNOVA KORA JE ZDRAVIJA I OD LIMUNOVOG SOKA: EVO ŠTA SVE MOŽETE S NJOM!

6. Očistite lice

Mnogi koriste Listerin za čišćenje lica, pogotovo ukoliko imaju akne. Preporučuje se čišćenje lica listerinom ujutru i uveče.

7. Držite četkicu za zube u ListerinuBaš kao što se Listerin bori sa bakterijama u vašim ustima, tako se brine i za vašu četkicu. U čašu sipajte Listerin i ostavite četkicu u njemu nekoliko sati, to bi trebalo da odradi posao.

8. Naprskajte ga na ekraneLjudi će možda pomisliti da ste ludi što ekran svog TV-a ili monitora čistite Listerinom, ali ovo zaista jeste odličan način da ih očistite. Naprskajte malo Listerina i koristite mekanu krpu kako biste uklonili otiske prstiju i prljavištinu. Dodatni bonus je što će vaši uređaji mirisati na mentu.

9. Natopite maramicu Listerinom u ubacite je u kantu za otpatke

Kanta za otpatke nekada može veoma neprijatno mirisati, a taj miris se može proširiti i na vašu kuhinju. Natopite maramicu Listerinom u ubacite je u kantu za otpatke pre nego što počnete ubacivati smeće u nju. Jak miris Listerina će neutralisati neprijatni miris otpadaka.

10. Sjajan je protiv komaracaListerin sadrži eukaliptol, supstanca koja je odlično sredstvo protiv komaraca. Pritom, listerin sadrži i alkohol koji komarci nikako ne podnose. Ne morate trošiti novac na skupe proizvode protiv komaraca kada imate Listerin.

11. Potopite stopala u Listerin

Prema “Top 10 Home Remedies”, Listerin je odličan u botbi protiv gljivica na stopalima. Jednostavno držite noge u Listerinu oko pola sata kako bi ga koža upijala. Neki čak preporučuju i dodavanje belog sirćeta ukoliko imate veći problem.

(Izvor: Fokuzz.com)