Ovo je idealan doručak za sve nas!

Naime, ovaj doručak se pokazao kao odličan borac protiv raka, te zbog toga što snižava tlak i kolesterol, a na kraju topi i kilograme.

 

Donosimo vam četiri razloga zašto bi zobena kaša trebala biti na vašem dnevnom jelovniku.

Ovaj doručak vam daje osjećaj sitosti – Zobena kaša sadrži vlakna koja će vas držati sitima od ranog jutarnjeg doručka sve do idućeg obroka. Stimulira probavu, pa je idealna za one koji žele izgubiti kilograme.

Već smo spomenuli da ovaj doručak smanjuje kolesterol – Zbog zdravih vlakana koja se u njoj nalaze, veže masti za sebe, a samim time snižava loš kolesterol.

Regulira krvni tlak – Od svih namirnica pomoću kojih možete smanjiti krvni tlak, zobena kaša je najbolji izbor. Ona je bogata biljnim vlaknima pomoć kojih (ako je redovno konzumirate) možete smanjiti krvni tlak za 30 posto.

POPULARNO:  MUŠKARCE NAJVIŠE PRIVLAČE ŽENE SA OVOM VJEŠTINOM

Borac protiv raka – Namirnice od cjelovitog zrna smanjuju rizik od raka debelog crijeva, pokazale su brojne studije. Zobena kaša može biti odlična kod prevencije raka dojke, jajnika i prostate.

Recept za zobenu kašu s bananama i cimetom

Sastojci koji će vam trebati su: 1 šalica zobenih pahuljica, 1 banana (srednje veličine) isjeckana na komadiće, 1 žlica meda, 1 šalica mlijeka, 1 šalica cimeta i isjeckani orasi.

Priprema: Potopite pahuljice u mlijeko i ostavite ih da odstoje 10 do 20 minuta. Potom dodajte med i dobro promiješajte. Nakon toga dodajte banane i orahe, pa opet dobro promiješajte. Na kraju možete dodati malo cimeta i uživati u vašem prvom dnevnom obroku.

 

http://www.kakolijeciti.com/