OVO ŽIVOTNO DOBA JE NAJTEŽE ZA JEDNU ŽENU: DA LI SE SLAŽETE?

Svaka faza u životu nosi sa sobom nove izazove, ali Vendi misli da je jedno posebno razdoblje u životu najteže za svaku ženu

Autorka knjige „Don’t French Me“ i preduzetnica Wendy Mcartney kaže da postoji jedno razdoblje u životu svake žene koje je teže od ostalih.
Svaka faza u životu nosi sa sobom nove izazove, ali Vendi misli da je jedno posebno razdoblje u životu najteže za svaku ženu.

Radi se o kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama.

“To je teško vrijeme jer žene moraju da donesu odluku da li žele da budu majke i kada to žele, te podnijeti sve pritiske i izazove koji dolaze s tim. Od mnogih žena se tada očekuje da imaju uspješne veze, porodice i karijere, ali problem je što se ovakvi ciljevi ne ostvaruju istovremeno“, kaže ona.

Važno je da žene znaju da postoji dovoljno vremena za sve, naročito za uspjeh. Nemojte da mislite da ukoliko u ovom razdoblju ne postignete određene stvari da nikada nećete.

Mnoge žene tek tada shvate da je teško balansirati između privatnog života i karijere, pa shvate da im životi idu u smjeru kakvim nisu planirale.

POPULARNO:  EMIRA KARAVDIĆ: “AKO JE NEKO GLADAN, A NISU U MOGUĆNOSTI DA KUPE OBROK, NEKA DOĐE KOD MENE”

Šta vi mislite? Koje je najteže razdoblje za jednu ženu?

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)