PISMO GNEVNOG POSLODAVCA NAKON PRIČE O TRUDNICAMA: “JA SAM ŠEF U SVOJOJ FIRMI, A NE TATA I MUŽ” 😳😳😳

“Nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu – koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela. Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje”,izjavila je juče na RTS predstavnica Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Milena Antić i podigla ogromnu buru u javnosti.

Foto: Pixabay

U vreme kada stanovništvo Srbije stari i izumire, pitanje rađanja je izuzetno osetljiva tema, pa je komentar predstavnice Ministarstva ocenjen kao neprimerena, pa čak i skandalozna, kako ju je okarakterisao ministar Zoran Đorđević.

Međutim, ima i onih koji kažu da je Antićeva samo rekla surovu istinu.

Jedan poslodavac obratio se elektronskim pismom redakciji Telegrafa i ukazao na ovu drugu stranu.

 *Foto: Printskrin/RTS

“Svi su osudili gospođu iz Ministarstva koja je, hteli mi to da čujemo ili ne, rekla istinu. Ja sam vlasnik jednog srednjeg preduzeća.

Sve radnike i radnice sam prijavio, plaćam porez na svaki dinar koji im isplaćujem, a svako bolovanje ili izostanak koči moju proizvodnju.

Znate, lepa je to priča o natalitetu i rađanju, ali to nema nikakve veze sa mojom fabrikom, ni privrednicima. To su babe i žabe.

Država je tu da pomaže ženama, a mi da privređujemo. Ja sam šef u mojoj firmi, a ne tata ili muž.

Kada zaposlim radnicu, znači da za nju izdvajam poprilična sredstva za dohodak i obuku.

Pre tri godine bio sam naivan i primio sam desetak mladih ljudi u radni odnos, bilo je tu čak sedam devojaka i za godinu dana njih četiri su zatrudnele.

Jedna je u međuvremenu ušla i u drugu trudnoću i praktično spojila bolovanja.

I to je dobro za Srbiju, dobro za natalitet. Ali šta ja da radim? Morao sam da primam još radnika, koji će biti tu samo dok se one ne vrate.

Znate li šta znači zamena za mene? Najpre je treba naći, potom odobrovoljiti kandidata da pristane na privremeni rad, a onda platiti svu obuku i motivisati ga da radi jednako dobro kao i njegove kolege.

Znate li vi koliko je to vremena, novca i energije u trenucima kada firma posluje sa rezultatima u ‘pozitivnoj nuli’.

priče o trudnicama

 *Foto: Profimedia / 3 fraze koje šefovi koriste kad hoće da vas otpuste

Stavite se u moju kožu. Iskreno, od tada uvek pitam kandidatkinje o porodici i njihovim planovima.Da znamo na čemu smo.

I da se ne lažemo, radije bih primio muškarca kada mogu da biram. Jer, kada ona ode, meni niko neće pomoći da održim proizvodnju, nađem zamenu, izađem na kraj sa svim tim problemima.

Možda bi to bolje funkcionisalo u nekim prosperitetnijim uslovima, kada imate lufta da zaposlite i više radnika, pa onda bolovanja, odsustva, pa ni trudnoća nisu toliki problem.”

Ostavite nam u komentarima vaše mišljenje i reakcije na pismo ovog poslodavca.

Izvor: telegraf.rs