POBOLJŠAVAJU VARENJE, ČISTE KOŽU I JOŠ ŠTOŠTA: Ove namirnice bogate su probioticima

Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju nam varenje, imamo čistiju kožu, više energije i jačaju naš imunološki sistem.

Kiseli kupus

Jača imunitet, poboljšava varenje i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranjivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala (mangana, selena, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma), omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija koje štite od raka.

Kiseli krastavci

Još jedna fermentisana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno, samo pazite na visok nivo natrijuma koji posjeduju.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je provjereno odličan probiotik. Samo treba paziti na količinu koja se unosi. Ne treba pretjerivati, naravno, već ga je najbolje kombinovati s drugim namirnicama kao što je zelena salata.

Kefir

Ako ste veliki ljubitelj jogurta, a želite neku promjenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smuti. Kefir po sastavu sadrži bjelančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrži simbiozu između velikog broja dobrih, mliječno-kiselih bakterija i kvasca.

POPULARNO:  AKO IMATE SESTRU OBAVEZNO PROČITAJTE OVAJ TEKST: 10 RAZLOGA ZBOG ČEGA JE SESTRA NAJVEĆI BLAGOSLOV! ???

 

www.slobodna-bosna.ba/