Policistični jajnici: Prirodni lijek od meda, peršuna, limuna “topi” ciste

Policistični jajnici – dijagnoza koju više od 60 odsto žena ima, a da možda ni ne zna. Čim primijetite promjene u menstrualnom ciklusu obavezno se obratite ljekaru jer postoji mogućnost da i vi spadate u tu kategoriju.

Naravno, bolest sama po sebi nije previše opasna, ne ugrožava vas životno ali ukoliko se na vrijeme ne liječi može dovesti do dijabetesa, neplodnosti i mnogih drugih poremećaja, piše “Aura“.

Međutim, ukoliko pak i dođe do takvih promjena, ne očajavajte! Ono što je najbitnije jeste da promijenite način ishrane (izbacite šećer, bijelo brašno i previše masnu hranu), jedete više voća, povrća i mliječnih proizvoda ali i pokrenete se fizički. Ne morate da idete na iscrpne treninge, plaćate trenere i slično, dovoljno je da bar pola sata dnevno imate jednu neprekidnu šetnju brzim hodom bez zadržavanja po izlozima i sa poznanicima!

POPULARNO:  ZBOGOM CISTAMA I MIOMIMA: KOMBINACIJA OVA DVA SASTOJKA POMOĆI ĆE VAM DA IH SE RIJEŠITE ZAUVIJEK!

Pored čaja od virka koji je već nadaleko poznat za sve ženske probleme, možete napraviti i ovu zdravu mješavinu.

POTREBNO JE:

  • 300 gr meda,
  • 300 gr svježeg peršuna,
  • 300 gr limuna sa korom
  • 100 gr maslinovog ulja

Dobro operite limun sa korom, a najbolje je da to uradite u sodi bikarboni! Sastavite sve sastojke u blender i izmiksajte dok se ne sjedini! Vaš lijek je spreman!

Uzimati tri puta dnevno prije obroka! Treba popiti jednu malu rakijsku čašicu ove smese!

Uz kombinaciju ishrane, fizičke aktivnosti, čaja od virka i ove zdrave smjese rezu