Potrebni smo jedni drugima

BOG je stvorio svaku osobu drugačijom iz nekog razloga. Jedni drugima smo potrebni.

Potreban nam je prijatelj koji nas zasmijava kada smo povrijeđeni.

Potrebna nam je starija tetka ili amidža koji su uvijek u mesdžidu, uvijek na vrijeme za namaz, i uvijek volontiraju kako bi pokazali pripadnost i podsjetili nas da mudro koristimo svoje vrijeme.

Potreban nam je doktor da pomogne u liječenju naših tijela, umjetnik da našim očima pričini ugođaj, dizajner odjeće kako bismo se ugodno i elegantno obukli, a mehaničar da naša auta budu ispravna.

Potrebni su nam učenjaci da nas nauče našoj vjeri, hafizi da održavaju Kur’an živim i zaštićenim i da ga uvedu u naša srca i jezike, učitelji arapskog jezika da nas počaste s poznavanjem mubarek arapskom pismu.

Potrebni su nam prijatelji koji kuhaju hranu i iznose je na svoje stolove kako bi nahranili naša tijela i duše u dobrom društvu.

Potrebne su nam osobe koje čiste kupatila i podove u zgradama, grade kuće u kojima živimo i puteve kojima vozimo, i kompjuteri kojima komuniciramo.

Potrebni su nam vrtlari da uzgajaju hranu i pruže ugođaj našem oku, učitelji da obrazuj naše mlade razvijajući njihove umove i aktivisti da štite prava kako bismo živjeli u miru i ponašali se prema ljudima jednako.

Potrebne su nam nježne osobe da nas podsjete da budemo osjetljiviji i da bismo bili bolji u slušanju i odvažne osobe da nas podsjete da koristimo naše glasove i govorimo.

POPULARNO:  Pet novih modela borosana sad dolaze u vedrijim bojama

Potrebni su nam pjesnici i pisci da izražavaju naše najdublje misli, strahove i ljubav kako bismo ih povezivali sa sobom.

Potrebne su nam osobe koje se osmijehuju i nazivaju selam svima kako bi širili mir i podizali naš duh.

Potrebni su nam milioneri koji doniraju iz zahvalnosti da pomažu drugima i skromna osoba sa malo koja nam pokazuje da je bogatstvo u zahvalnosti.

Potreban nam je fitness trener i prijatelj koji kompostira koji nas podsjećaju da brinemo za naša tijela i našu zemlju.

Potreban nam je prijatelj koji poštuje pravila čak i među prijateljima i koji ne favorizuje da bi saznao kako integritet izgleda.

Potreban nam je intelektualni i duboki mislilac koji potresa naš svijet kako bismo ojačali svoja uvjerenja.

Potrebna nam je osoba koja pravi najbolji čaj i dozvoljava nam da se uz gutljaj odmaknemo se od životnih poteškoća makar na trenutak.

Potrebna nam je ta jedna osoba koja nam dopušta da se isplačemo i učini da shvatimo da je uredu boriti se sa iskušenjima i pasti.

Potrebni smo jedni drugima.

BOG nas je stvorio da na neki način poslužimo.

Služite drugima na koji god način možete i tražite Allahovu ljubav i zadovoljstvo dok to radite.

I pronaći ćete svoju svrhu i svoj put.

http://www.islambosna.ba