PRIRODNI ANALGETIK: KOJI SU NAJBOLJI LIJEKOVI

U prirodi postoje razni medicinski i prehrambeni lijekovi koji u nekim slučajevima mogu zamijeniti lijekove u liječenju mnogih patologija upalnog podrijetla. Ovdje je izbor najboljih prirodnih analgetika sa specifičnim svojstvima za svaku bolest.

Prirodni analgetik: kada govorimo o prirodnim analgeticima, odnosimo se na sve one lijekove koje nam priroda nudi na moderne NSAID (nesteroidne protuupalne lijekove) koji se mogu upotrijebiti za suzbijanje boli i upale koji pogađaju različite organe i dijelove tijela, posebno glava, mišići ili zglobovi.

Mnoga hrana, bilje, začini i ljekovite biljke, zapravo su prirodna sredstva za ublažavanje boli . Neke od njih vrlo su učinkovite u liječenju uobičajenih bolnih bolesti, poput zubobolje, mišićnih suza i bolova u preponama, bolova u zglobovima, glavobolje, grlobolje ili bolnih stanja uzrokovanih menstrualnim ciklusom , što ih čini učinkovitim prirodnim lijekovima. ,

Iako su kontraindikacije za upotrebu prirodnih analgetika gotovo zanemarive, važno ih je uvijek uzimati nakon liječničkog savjeta kako bi se izbjegle opasne interakcije s drugim lijekovima i spriječile pojavu mnogo ozbiljnijih poremećaja.Prirodni analgetik: Evo našeg vodiča s najboljim prirodnim analgeticima

Nudimo vam izbor najboljih prirodnih analgetika s jakim sredstvima protiv bolova , analgetskim i protuupalnim svojstvima koja nam mogu pomoći u prevenciji, ublažavanju i borbi protiv mnogih najčešćih upalnih stanja (vanjskih i unutarnjih).

Prirodni analgetici: lijekovi za hranu

Za liječenje boli i najčešćih upala potrebno je ono što nam je ponekad potrebno točno ispod nosa ili točnije u kuhinjskoj smočnici.

Konzumiranje određene hrane i začina s jakim analgeticima i svojstvima protiv bolova može nas spasiti od beskorisnih putovanja u ljekarnu. U tom smislu najčešće korišteni sastojci su:

Đumbir. Idealno za borbu protiv umora mišića, grčeva, artritisa, reume i grlobolje . Prednosti đumbira pripisuju se smoli i esencijalnom ulju koji se nalaze u njoj što je čini odličnim saveznikom u liječenju bolova u želucu i menstruaciji, te tonizira i djeluje protuupalno na probavnom sustavu. Među najboljim prirodnim sredstvima protiv bolova je đumbir

Kurkuma . Zahvaljujući kurkuminu, vrlo snažnom prirodnom analgetici koja pomaže u suzbijanju boli i upale koje su ga uzrokovale, kurkuma nam može pomoći u slučaju artritisa i reume .

Češnjak i luk. Luk je idealan za borbu protiv oralnih infekcija i zubobolje zahvaljujući snažnim analgetskim i antibakterijskim svojstvima. Češnjak, posebno, je izvrsno prirodno protuupalno, posebno za respiratorni trakt, artritis i zdravlje srca, a pretpostavlja se da ima mutageno djelovanje protiv masnih stanica, odgovornih za pretilost.Među najboljim prirodnim sredstvima protiv bolova je češnjak

Klinčić. U kombinaciji s vodom i soli (grgljanje), klinčići su savršeni za liječenje upaljenih desni, apscesa i neuralgije .

Borovnice. Bogati prirodnim antioksidansima, borovnica je izvrsna za suzbijanje djelovanja slobodnih radikala , koji osim što su odgovorni za stanično starenje, uzrokuju i upalu probavne sluznice.Među najboljim prirodnim sredstvima protiv bolova su borovnice

Zob. To je najspecifičniji prirodni analgetik za menstrualnu bol , zapravo zob djeluje na upale zdjeličnog područja tijekom ciklusa.

POPULARNO:  OVO JE NOVI RECEPT ZA LEDENE KOCKE

Ekstra djevičansko maslinovo ulje. Osim što je glavni sastojak mediteranske prehrane, ekstra djevičansko maslinovo ulje (bolje ako je hladno prešano) jedan je od najpoznatijih prirodnih analgetika za smanjenje boli.
Znanstvena istraživanja pokazuju da je učinkovitost maslinovog ulja za ublažavanje boli usporediva s učinkom ibuprofena.Među najboljim prirodnim analgeticima je ekstra djevičansko ulje

Grožđe. Posebno je pogodan za bol u donjem dijelu leđa uzrokovanu dugotrajnom uporabom računala ili lošim držanjem. L ‘ grožđe pomaže poboljšati cirkulaciju krvi i ublažiti percepciju boli.Grožđe je među najboljim prirodnim sredstvima protiv bolova

Jabučni ocat. Izvrstan je saveznik u borbi protiv bolova i upale želučane sluznice. Njegov alkalizirajući učinak, u kombinaciji s analgetskim učinkom, može koristiti dobrobiti cijelog tijela, posebno želuca. Njegova se konzumacija preporučuje u slučaju kiselosti, žgaravice i želučanog refluksa .

Nekoliko bolesti može poboljšati svojstva bilja i korijena:

Protuupalno bilje, saznajte o čemu se radi

Borba protiv bolova prirodnim sredstvima za ublažavanje boli

Mini vodič za začine koji sagorijevaju masnoću

Što su prirodni antibiotici

Prirodni analgetici: ljekoviti lijekovi

Pored analgetske i ublažavajuće snage nekih namirnica, u prirodi postoje razne ljekovite biljke i ljekovito bilje čiji ekstrakti posjeduju izvanredna analgetska svojstva koja su idealna za suzbijanje bilo koje vrste upalne boli.

Vrag kandža. Poznat je kao ‘ sportsko ublažavanje boli ‘ jer je vrlo učinkovit prirodni analgetik za borbu protiv bolnih mišićnih stanja, posebno u nogama i leđima.
Upotreba đavoljeve kandže ne preporučuje se onima koji pate od kroničnih želučanih bolesti, trudnicama ili dijabetičarima.Među najboljim prirodnim sredstvima protiv bolova je vražja kandža

Otkrijte … Prirodni lijekovi za glavobolju protiv napetosti

Crna breza. Rasprostranjen u sjevernoj Europi i Sjedinjenim Državama, poznat od davnina po svojim analgetskim i antipiretskim svojstvima , bogat je metil salicilatom, jednom od temeljnih sastojaka acetilsalicilne kiseline. Infuzija i esencijalno ulje crnog breza mogu se koristiti za ublažavanje bolova u mišićima, kostima i gripi. Ne smiju ga uzimati osobe koje su netolerantne ili su alergične na njegovu glavnu komponentu.

Odoljen. Korijen se široko koristi u obliku majčine tinkture za borbu protiv bolova u mišićima.Među najboljim prirodnim sredstvima za ublažavanje bolova je valerijana

Vrba. Ekstrakt kore vrbe, posebno bijela vrba iz koje se dobiva aspirin, indiciran je u liječenju bolova u leđima , napetosti mišića, glavobolje, upale tetiva i koštanog i mišićnog tkiva.

Hrizantema. Bijeli cvjetovi ove biljke i ekstrakti listova bogati su aktivnim sastojcima , uključujući seskviterpene , polifenole i flavonoide, posebno korisni u liječenju migrena i drugih upalnih i bolnih patologija.

Nakon ovog kratkog putovanja da otkrijete najbolje prirodne analgetike , još uvijek mislite da je trčanje u ljekarnu na prvu bol jedina moguća opcija?

https://hr.bio-green.net/