Protiv mučnine najbolji je đumbir

Đumbir se pokazao jako efikasnim prirodnim sredstvom protiv mučnine. Ovaj korijen porijeklom iz Indije godinama se koristi kao lijek za

Đumbir se pokazao jako efikasnim prirodnim sredstvom protiv mučnine. Ovaj korijen porijeklom iz Indije godinama se koristi kao lijek za mnoge zdravstvene probleme, pa tako i u slučaju mučnine.

Đumbir je zapravo nadzemna biljka sa korijenom, koji je jako ljekovit. U korijenu ove biljke pronalazimo 0,25-3% eteričnog ulja, i pet do osam posto gingerola. Gingerol je zapravo uljasta gusta tekućina ljutog ukusa bez mirisa.

Dokazano uklanja mučninu, poboljšava probavu i ublažava raznovrsne bolove. Povoljno djeluje na metabolizam kod oboljelih od dijabetesa te se koristi kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi i upala.

Najbolje rezultate daje kad se uzima u svježem obliku. Ipak, koristi se i kao samljeveni prah sušenog korijena. Uz sva druga korisna svojstva, to je pravo sredstvo za kojim biste prvo trebali posegnuti ako vam je mučno.

Djeluje prvenstveno na probavni sustav, a ne na mozak. Zato ne izaziva mukotrpne prateće pojave poput omamljenosti, koja se tipično javlja nakon uzimanja farmaceutskih lijekova.

POPULARNO:  ONKOLOG DAO NAJJEDNOSTAVNIJI SAVET: EVO KAKO MOŽETE SPREČITI NASTANAK BOLESTI!

Da đumbir liječi mučninu svih vrsta potvrđuju stoljeća njegove upotrebe, kontrolirane znanstvene studije te oduševljenje ljudi koji su ga iskušali. Njemačka vladina Komisija E odobrila je đumbir kao lijek protiv mučnine u vožnji i morske bolesti te kao sredstvo za olakšavanje probave.

Pionirske studije, koje je u britanskom medicinskom časopisu The Lancet 1982. objavio američki psiholog Daniel Mowrey, dale su djelovanju đumbira na mučninu znanstvenu vjerodostojnost. Mowrey je otkrio da je ispitanicima posjednutim u rotirajuću sjedalicu bilo manje mučno ako su prethodno uzeli 1000 miligrama (dvije kapsule) đumbira u prahu.

Đumbir se pokazao učinkovitijim od Dramamina i placeba.

Test na 80 danskih mornaričkih kadeta pokazao je da su oni koji su pola sata prije isplovljavanja na uzburkano more uzeli kapsule đumbira bili manje pogođeni morskom bolešću od onih koji su uzeli placebo. Đumbir je smanjio povraćanje za 72%, a zaštita je trajala oko četiri sata.

https://www.kakolijeciti.com