Prva pomoć za opekotine

Praznici nam kucaju na vrata, provescemo puno vremena u kuhinji i nesrece se vrlo lako dogadjaju……..jedan savet koji trebamo zapamtiti kad nam se desi da se opecemo

 

Sastojci:

  • jaje samo belanac

Priprema:

  1. Ovu metodu uče vatrogasci tokom obuke: kad dođe do opekotina, kolika god bila njihova površina, prva pomoć sastoji se u tome da se oštećena zona stavi pod mlaz hladne vode sve dok se temperatura ne smanji i prestanu gorjeti slojevi kože. Zatim se opekotina premaže bjelanjkom!
  2. Jedna je osoba opekla veći dio ruke vrelom vodom. Usprkos boli stavila je ruku pod mlaz hladne vode, a zatim je uzela dva bjelanjka, malo ih umutila i u njih zaronila ruku.
  3. Ruka je bila toliko opečena da se koža osušila kad ju je premazala bjelanjkom, a od bjelanjka se napravila neka vrst opne.
  4. Ta je osoba znala da je bjelanjak prirodni kolagen i nastavila je najmanje sat vremena mazati njime ruku. Poslije podne više nije osjećala bol, a sutradan je na mjestu opekline ostalo samo crvenilo. Plašila se da će joj ostati ružan ožiljak, ali na njezino veliko iznenađenje desetak dana poslije više nije bilo ni traga opekotini. Čak se koži vratila prvobitna boja.
  5. Opečena koža potpuno se regenerirala zahvaljujući kolagenu sadržanom u bjelanjku, koji je ustvari placenta puna vitamina.
POPULARNO:  VAŠE HORTENZIJE ĆE MAGIČNO PROMIJENITI BOJU, JEDNO LJETO ĆE BITI ROZE, JEDNO PLAVE: TRIK KOJI MORATE DA ISPROBATE!

 

izvor: coolinarika.com