RAZLOZI ZBOG KOJIH VAM JE BAŠ STALNO HLADNO!

Razlog je tome što ste – žena. Općenito žene su bolje u tome da zadržavaju toplinu od muškaraca, ali kako bi to učinile, tijelo im preusmjerava najviše krvi u unutrašnje organe, a ruke i noge su onda uvijek hladnije.

Ženama su ruke 2,8 stepeni hladnije od ostatka tijela, pa zapravo često osjećaju tu hroničnu hladnoću.

Još jedan razlog je da ste vjerojatno mršavi, odnosno imate indeks mase oko 18,5 i niže. Probajte jesti malo više proteina, masti i ugljikohidrata

Štitnjača ne radi kako treba

Dodajte stalni osjećaj hladnoće dugom popisu problema koje uzrokuje štitnjača. Ako ne proizvodi dovoljno hormona, metabolizam je usporen i spriječava tijelo da zadrži toplinu. Drugi simptomi lošeg rada štitnjače su rijetka kosa, suha koža i umor.

Imate manjak željeza u krvi

Ovo je najčešći razlog za kroničnu hladnoću u tijelu. Bez željeza, crvene krvne stanice ne obavljaju svoj posao, pa se tresete.

Loša cirkulacija

Ako su vam ruke i noge vječno ledene, a ostatak tijela ugodne topline, vjerojatno imate problem s cirkulacijom. Pušenje može uzrokovati ovakve probleme jer začepi vene.

Ne spavate dovoljno

Istraživanja kažu da je osjećaj hladnoće odgovor tijela na stres koji prolazi zbog umora. Rezultati jednog provedenog u Engleskoj pokazalo je kako su u svih 20 mladih koji ne spavaju dovoljno, naučnici primijetili pad temperature.

Od ostalih razloga moguće je da vam u tijelu nedostaje vitamina B12 ili da ste dehidrirali, ali i da nemate dovoljno mišićne mase.

 

ordinacija