Rolat s malinama

SASTOJCI:

4-5 jaja

+4-5 kašika šećera

4-5 kašika brašna

1 kašika ulja

limunova kora

250 ml sveže slatke pavlake

2 kašike prah šećera

200 grama malina

prah šećer za dekoraciju

PRIPREMA:

Od veličine jaja će zavisiti da li ćemo upotrebiti 4 ili 5 komada.

Slatku pavlaku dobro ohladiti.
Na pleh od šporeta staviti pek papir.
Dobro oprati limun.
Oprezno oprati maline i ostaviti ih na cediljki da otkaplju.
Uključiti rernu na 175°C.

Odvojiti belanca i žumanca. U činiji dobro umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, koje smo dodavali jednu po jednu. Dodati sasvim malo narendane kore od limuna, da ne bi svojom aromom preuzela kolač, a da ipak osveži biskvit. Mikser postaviti na najmanju brzinu i lagano mutiti. Dodati 4 žumanca jedno po jedno. Dodati 1 kašiku ulja. Dodati 4 kašike brašna jednu po jednu.

Na sredinu pleha sipati testo i poravnati ga prema ivicama. Testo je tanko pa ne treba dugo da se peče, oko 10 minuta. Ipak, svako najbolje poznaje svoju rernu, stoga, nadgledati biskvit pa ga izvaditi na vreme.

POPULARNO:  NAPRAVITE NAJUKUSNIJU ŠAMPITU

Pokvasiti i dobro iscediti čistu kuhinjsku krpu, raširiti je pa preko nje staviti biskvit, urolati i ostaviti da se ohladi.

Odmotati krpu i iseći krajeve biskvita.

Umutiti slatku pavlaku sa 2 kašike prah šećera. Voditi računa da ne bude premućena, jer ako se odvoji mleko od putera, ništa od šlaga. Namazati preko biskvita i složiti maline. Ne preterivati s malinama da ne bi ovlažile šlag. Urolati, lagano pritisnuti rukom rolat, pa ga kratko, sat-dva, ohladiti u frižideru, zatim dekorisati prah šećerom i iseći.

preuzeto: coolinarika