Ruski recept za čaj od valerijane uz kojeg ćete lakše ostaviti cigarete

U Rusiji je koriste protiv nesanice, razdražljivosti, glavobolje, za ublažavanje astme, visokog krvnog pritiska, za opuštanje grčeva u mišićima, a odlični rezultati su postignuti kod odvikavanja od pušenja i ostalih bolesti zavisnosti.

 

U Rusiji ovu biljku preporučuju i osobama koje pate od hipohondrije i histerije. Valerijana suzbija strah, lupanje srca i teskobu u grudima koji se javljaju u menopauzi ili poslije pretrpljenog šoka.

Mnogi su uspjeli da ostave cigarete tako što su svakodnevno pili čaj od valerijane. Naime, čaj od valerijane čini da organizmu miris duhanskog dima postane odbojan i neugodan, a okorjeli pušači prilikom odvikavanja ne osjećaju veliku napetost i nesigurnost.

Recept za čaj

Mala kašika korjena se prelije sa dva decilitra ključale vode i poslije pet minuta procedi. Preporučena dnevna doza je dvije-tri šolje u toku dana, a jedna obavezno uveče, pola sata prije spavanja.

POPULARNO:  NJENA KUĆA UVEK MIRIŠE PREDIVNO I SVEŽE A LJUDI NE MOGU DA SHVATE ZAŠTO! EVO U ČEMU JE NJENA TAJNA

Napomena

Pošto valerijana ima jako sedativno dejstvo, ne smije se koristiti sa drugim biljkama sličnog uticaja, niti u kombinaciji sa lijekovima za smirenje. Poslije tri nedjelje upotrebe valerijane pravi se pauza, da ne bi došlo do ispoljavanja neželjenih efekata kao što su mučnina, glavobolja ili uznemirenost. Valerijana se ne daje trudnicama i djeci.

 

aura.ba