SIN JOJ IMA PET GODINA, A ONA GA JOŠ DOJI: “TO JE POPUT ZAGRLJAJA”

 

Adelle i Matt Allen, roditelji dvoje djece iz Velike Britanije, smatraju da djecu treba odgajati “potpuno prirodno”. Nijedno dijete im nije bilo kod doktora, a neće ići ni u školu.

Roditelji dvoje djece Adelle (32) i Matt (33) iz Brightona u Velikoj Britaniji odbijaju modernu medicinu, školovanje i podupiru dugotrajno dojenje – do koje god dobi je moguće. Njihova djeca Ulysses (5) i Ostar (1) nikad nisu posjetila doktora i neće ići u školu.

Adele, koja je književnica, kaže da su kontroverzne metode njima sjele potpuno prirodno.

“Bit takozvanog ‘off grid’ (bez rešetaka) roditeljstva je da djecu možemo odgajati slobodnije i manje institucionalizirano”, kaže Adele.

“Dosta smo se informisali, ali ipak je sve došlo prirodno”, rekao je otac Matt.

Adele je djecu rodila bez ikakve pomoći medicinskog osoblja

“Ideja rađanja u bolnici mi jednostavno nije bila privlačna zbog puno razloga, a najviše zbog drugih ljudi u rađaonici. Neke intervencije vam mogu biti i suptilno nametnute, posebno kada ste u tako delikatnom stanju”, kaže majka.

Dodala je i da posteljicu i pupčanu vrpcu nije medicinski odstranjivala već je čekala da prirodno otpadnu.

“Trebalo je šest dana nakon oba poroda da se to dogodi”, dodaje majka.

Prehladu liječi limunom

Dodala je i kako je pobornik prirodne medicine i da limunom liječi prehladu. Također je dodala i da bi čak i rak pokušala izliječiti prirodnim putem.

POPULARNO:  DIRLJIVO PISMO BIVŠEG SUPRUGA: DANAS JE OKONČAN NAŠ BRAK OD 20 GODINA, A JA IMAM DA TI PORUČIM OVO!

“Svim srcem vjerujem u to. Definitivno bih išla prirodnim putem. Zdravlje djece mi je i važnije nego moje. Ne bih ih tako odgajala da ne stojim iza tih odluka 100%”, kaže Adele.

Ne zabrinjava je ni činjenica što njen sin ne zna ni čitati ni pisati.

“Nemam problema s tim. Nema potrebe da zna te stvari u ovoj dobi, ionako. Vide slova i brojeve na znakovima i onda propituju, a mi ih učimo. Nema im potrebe nešto nametati ni tjerati ih na učenje. Sve će doći prirodno”, dodala je.

Uz sve to, ne koriste ni kreme za sunčanje. Ni na djeci.

“Ne vjerujemo da ti proizvodi štite od raka”,odlučna završava Adele intervju za “Daily Mail“…

Kći (1) se pomokrila usred prijenosa, roditelji bez reakcije

Gledatelji u Britaniji su bili šokirali kada se jednogodišnjakinja usred prijenosa pomokrila na pod, a roditelji su to vidjeli i nisu uopšte reagovali. Sin je skakao po sofi pa je voditeljica upitala majku kako ih inače disciplinuje.

“Sin napravi uvijek što god tražim od njega. Pričam s njim s poštovanjem kao s jednakim živim bićem. On je jedno osjetljivo dijete i jako je važno da nema kraj sebe jak autoritet koji će ga disciplinovati”, odgovorila je majka.

 

izvor : haber.ba