SJEĆATE LI SE KOKE IZ ‘BOLJEG ŽIVOTA’? EVO KAKO DANAS IZGLEDA… ZBOG TRAGEDIJE DUGO NIJE GLUMILA

Glumila ju je Jelica Sretenović (64) , beogradska glumica koja je Akademiju upisala sa smo 16 godina, jer joj se, kako je rekla “žurilo da postane glumica

Serija “Bolji život” krajem 80-ih bila je najpopularnija serija u Jugoslaviji, a mnogi glumci iz nje i danas su popularni. Jedan od omiljenih likova bila je Koka, simpatična djevojka bez dlake na jeziku, koja rodi sina najstarijem sinu Popadićevih.

Glumila ju je Jelica Sretenović (64) , beogradska glumica koja je Akademiju upisala sa smo 16 godina, jer joj se, kako je rekla “žurilo da postane glumica”.

Karijeru su joj obilježile uloge u “Boljem životu” i filmu “Tesna koža”, ali i životna tragedija.  Naime, sa samo 19 godina udala se za odvjetnika Miloša Mišu Sretenovića, s kojim je dobila kćeri Anu i Olju. Mišo je preminuo 1999. od posljedica srčanog udara, tačno na 25. godišnjicu braka.

jelica-sretenovic

Dugo nije glumila, a na film se vratila u filmu “Zona Zamfirova”. Nakon toga nastavila je s ulogama i u pozorištu, u kojem i danas s uspjehom glumi.

POPULARNO:  ČUDO U TRUDNOĆI: MELISI IZ GORAŽDA NEROĐENI SIN VRATIO ČULO SLUHA

– Ne vrijedi ni razmišljati o tome bih li se udala drugi put jer to dođe ili ne dođe, a za sada se u mom životu još nije pojavio pravi muškarac. Voljela bih ipak da ne budem sama, jer to na kraju nije ni prirodno. Bit će što će biti, a ja tu ne mogu ništa. Iako kažu da ono što silno želiš, to se i ostvari, a ja to očigledno nisam dovoljno snažno poželjela. Ali ima još vremena – rekla je glumica za Blic i dodala kako je optimizam ne napušta.

– Čini mi se da bih uz glumu, trebala imati i neki biznis, što znači da imam višak energije. Voljela bih otvoriti kafancu po uzoru na one gdje se ljudi lijepo druže, hrane i slušaju muziku – dodala je glumica.

 

Večernji.ba