SRPKINJE SE OBLAČE KAO KU*VE, JEZDIĆ JE U PRAVU! POZNATE DAME PODRŽALE NJEGOV STAV!

Ocena… Vesna Dedić, Maja Odžaklijevska i Snežana Savić smatraju da su današnje žene previše razgolićene i neprimereno slobodne, što šteti ugledu i Srba i Srpkinja

Ocena… Vesna Dedić, Maja Odžaklijevska i Snežana Savić smatraju da su današnje žene previše razgolićene i neprimereno slobodne, što šteti ugledu i Srba i Srpkinja

Izjava Nenada Jezdića u intervjuu za nedeljni Kurir da su Srpkinje najlepše na svetu, ali da se oblače kao kurve, uzburkala je domaću javnost.

Stav poznatog glumca o oblačenju i ponašanju današnjih devojaka, a koje se neprimereno oblače „jer su muškarci navikli na jeftine i plastične igračke“, podržale su mnoge javne ličnosti, među kojima je i spisateljica Vesna Dedić.

Neodrživo stanje

– Deo Srpkinja se oblači tako što sugerišu garderobom da su dostupne.

Jedino što mogu da kažem muškarcima je da će to prestati kada se oni budu ponovo ponašali kao pravi muškarci, odnosno da ne očekuju da im se žene nabacuju, jer ovakvo stanje ne valja ni za Srbe ni za Srpkinje – rekla je Vesna.

Isto mišljenje deli i Snežana Savić. Proslavljena glumica i pevačica kaže da su se devojke i ranije, u doba njene mladosti, oblačile smelije, ali da je to neuporedivo s današnjim vremenom.

– Kolega Jezdić je možda bio eksplicitniji, ali, nažalost, u pravu je. Mislim da se devojke oblače i ponašaju ovako jer imaju takve uzore.

Njima su idoli pevačice i starlete koje su takav model usvojile od drugih, slavnijih ličnosti iz Holivuda, ali ja mislim da je to pogrešno.

Nadam se da će ovaj trend brzo proći, kao što su prolazili i drugi trendovi koji, takođe, nisu bili društveno prihvatljivi – ocenila je Savićeva.

Dodaje da joj je čudna želja današnjih devojaka da toliko liče jedna na drugu.

Ružne zečje usne

POPULARNO:  INDIJA / SUROVE BROJKE: ZEMLJA U KOJOJ POSTOJI 21 MILION NEŽELJENE ŽENSKE DJECE

– U moje vreme bilo je ružno kada neko ima zečju usnu. Međutim, mlade devojke danas idu kod estetskog hirurga da bi imale baš takve usne.

Da ne pričam o zatezanju lice i ostalim zahvatima. Ko je još uspeo da zaustavi godine, da ostane večno mlad. Niko, baš niko – zaključila je ona.

Pevačici Maji Odžaklijevskoj dopao se stav poznatog glumca, ali dodala je i svoje mišljenje.

– Što se žena manje otkriva, ona je tajanstvenija i, naravno, to pobuđuje veće interesovanje – rekla je pevačica.

 *FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Aleksandra Janković: SVAKO IMA PRAVO DA NOSI ŠTA HOĆE

Psiholog Aleksandra Janković ima drugačije mišljenje:

– Ne slažem se u potpunosti s Nenadom. Zalažem se za pravo slobodnog izbora i ne mogu da tvrdim da se devojke oblače kao kurve.

Postoje modni trendovi koje jedan deo devojaka prati, a to je posledica MTV diktata. Ne treba uopštavati i govoriti da sve devojke izgledaju nemoralno.

Svako treba da nosi ono u čemu se najbolje oseća ukoliko to ne izaziva javni sablazan.

I u moje vreme je bilo svega, bio je bunt obući nešto s velikim dekolteom, izazvati šok. Ko god hoće da se obuče provokativno mogao je, može i moći će.

Izvor: kurir.rs / I. Ercegovčević – M. Trajković