Šta da radite kada vas frizer unakazi

Neuspeli balajaž, upropašćene šiške, loše skraćeni stepenovi… Sve smo doživele bar jedno neprijatno iskustvo sa frizerima. Ali, šta da radimo kada nismo zadovoljne frizurom ili bojom kose? U tim situacijama, jedino što želimo je da zapalimo salon, međutim to je teško izvodljivo…

Na našu sreću, postoji saveti kako se poneti u toj situaciji. Nije prijatno reći istinu u lice, ali vredi. Zato pažljivo čitajte naredne redove, možda vam budu od pomoći u situaciji kada vam se učini da vašoj frizuri nema spasa.

Otvorenost pre svega

Znamo da je obeshrabrujuće reći frizeru da vam se frizura nimalo ne dopada, nakon truda i vremena koje je uložio. Ali, verujte na reč, oni žele da čuju šta zaista mislite. Lakše je istrčati na ulicu i zaplakati, ali time problem nećete rešiti. Radnicima salona u interesu je da izađete zadovoljni, te će pokušati da isprave grešku ili će vas proslediti drugom zaposlenom, koji će vas možda bolje razumeti.

Nema potrebe da se opravdavate

Ako vam se ne sviđa ono što vidite u ogledalu, ne okolišajte, već recite šta zaista mislite. Pritom, jasno naglasite frizeru da nije ispratio šta ste mu rekli, ne krivite vaš oblik lica ili ten za loš krajnji rezultat. Naravno, to ne znači da imate nešto protiv te osobe, naprotiv, njemu će značiti da čuje iskreno mišljenje i pokuša da popravi utisak.

POPULARNO:  SMANJITE OTEČENOST I TAMNE PODOČNJAKE

Reagujte odmah

To što ćete se zavući u sobu i plakati nedelju dana, neće rešiti problem. Odmah se obratite frizeru, da bi mogao da reaguje na vreme. To se posebno odnosi na nezadovoljavajuću boju kose, što pre kažete, veće su šanse da izađete iz salona zadovoljne. Zato, drage dame, ne časite časa.

Nije smak sveta

Jutro je pametnije od večeri

Iako mislite da je loša frizura smak sveta, posebno kada znate da je potrebno da prođe mesec ili dva da kosa vidno poraste, možda je pametnije da pričekate sa burnom reakcijom. Pružite joj priliku, operite je i stilizujte po svojoj želji. Naravno, pitajte osobu od poverenja za mišljenje i savet, možda situacija i nije tako beznadežna.

Bolje sprečiti, nego lečiti

Nakon što doživite neprijatno iskustvo, setite se da je najvažnije da se pre šišanja konsultujete sa frizerom. Uzmite u obzir važne stavke, kao što su: tip koseoblik licastil odevanja. To se posebno odnosi na situacije kada pred vama stoji frizer koga vidite prvi put u životu. Naravno, iskoristite sva vizuelna sredstva koja su vam na raspolaganju. Pokažite slike, tako će vašem frizeru biti lakše da ideju sprovede u delo. Sve smo različite, tako da je važno da vas osoba sa makazama u rukama dobro upozna pre početka šišanja. Na kraju dana, najbitnije je da odete kući zadovoljne.

http://citymagazine.rs