Svake noći pred spavanje popijte ovaj napitak, šta god da ste pojeli tokom dana IZBACIT ĆETE UJUTRO

Ako ne unosimo dovoljno hrane, usporavamo bazalni metabolizam. Ako ne obezbjedimo tri dobro izbalansirana obroka, ne činimo dobro našem tijelu, već naprotiv, ostavljamo prostor da gricnemo nešto što se upravo istog trenutka može zalijepiti na naš stomak

Da bi izbjegli višak masti moramo korigovati neke navike, piše “Novi“. Velika zabluda je korišćenje voća u velikoj količini!  Moramo priznati da je voće veliki izvor vitamina, antioksidanata, ali isto tako sadrži i veliku količinu šećera. Lijepo, slatko, koloritno, da, kao takvo se jede upravo zato što nam pruža sladak ukus u ustima. Bez brige, voće se može koristiti, ali prednost treba dati voću sa manje slasti. Kupina, malina, borovnica, jabuka treba da bude vaš izbor, a voće sa dosta šećera, kao što su dinje, lubenice, grožđe i slično treba isključiti ili ograničiti. Neophodno je voditi računa i o količini voća, neka vam mera bude vaša šaka, a vreme kada unosite voće je od 16 do 18 sati.

Masti oko stomaka i nogu su najteže za skidanje, naravno postoje razni faktori koji ih stvaraju, a vi onda ne znate način kako da ih se riješite.

POPULARNO:  NAUČNICI IZ BEČA SAVJETUJU DA NE ŽIVITE SA SVEKRVOM

Pogledajte u nastavku recept za napitak koji će vas riješiti muka od gubljenja kilograma.

Tijelo sagorijeva masti kada legneta da spavate. Što duže spavate, tačnije 8 sati to bolje za vas, a lošije za masti. Tijelo tokom sna od 8 sati se oporavlja, razvija mišiće, ali ništa ne radi sa mastima.

Da bi se ovo pokrenulo nešto mora da ubrza metabolizam i da tijelo tj. organizam nastavi da vari hranu čak i dok spavate.

Dokazano je da ako ne jedete nekoliko sati pred spavanje pa zatim popijete ovaj napitak skinut ćete barem pola kilograma, ali to nije sve, vidjet ćete tijelo ujutru.

Sat vremena pred spavanja uzmite sljedeće:
– Limun

– Peršun

– Cimet

– Sirće

– Mala kašika meda ili umjesto meda stavite đumbir!

Ako možete da zamijenite večeru sa ovim napitkom bilo bi mnogo bolje.