Svaki dan pojedite jednu jabuku

Donosimo zanimljivo istraživanje provedeno na ovu temu. Saznajte zbog čega je dobro svaki dan pojesti jednu jabuku. Sigurno ste već

Donosimo zanimljivo istraživanje provedeno na ovu temu. Saznajte zbog čega je dobro svaki dan pojesti jednu jabuku.

Sigurno ste već mnogo puta čuli za uzrečicu: “Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!”.

Koliko je istine u tome, i zbog čega je jabuka tako dobra – pročitajte u nastavku.

Prema Američkom institutu za istraživanje raka, jabuke sadrže jednu od najvećih razina antioksidansa, a uz njih su bogate i fitokemikalijama. Fitokemikalije su biološki aktivne tvari u hrani biljnog podrijetla koje štite stanice od oksidativne štete te sprečavaju početak pojave raka. Te iste tvari zaustavljaju kontinuiran rast tumora te pomažu u ubijanju stanica raka.

Nakon nekoliko studija Američki institut za istraživanje raka zaključio je kako je konzumacija jedne ili više jabuka dnevno povezana s nižim rizikom od raka pluća i debelog crijeva.

POPULARNO:  10 STVARI KOJE VAM MAMA NIKAD NIJE REKLA! (A NEĆETE NI VI SVOM DJETETU)

Još jedno istraživanje, provedeno na Sveučilištu u Ohiu (SAD), otkrilo je kako svakodnevna konzumacija jedne jabuke može smanjiti razinu “lošeg” kolesterola u krvi. Studija je obuhvatila i namirnice kao što su zeleni čaj te rajčica, ali istraživači su zaključili kako je upravo jabuka najučinkovitije oružje za snižavanje kolesterola u krvi.

Što reći? Već od sutra započnite sa konzumiranjem barem jedne jabuke dnevno

https://www.kakolijeciti.com