TORTA “DEVETKA”

Izmišljena onako u hodu..korak po korak….i na kraju nastalo nešto predobro!!!Pišem recept za sebe i mame koje su je probale..Pošto ima 9 slojeva i za 9 je rođendan …..nek se zove “devetka”

SASTOJCI:

 12 osoba

biskvit;

jaja

20 dag šećera

1,5 dcl ulja

1 dcl mlijeka

20 dag Oštrog brašna Podravka

Prašak za pecivo Docela

1 velika žlica kakaa u prahu Dolcela

puding krema ;

5 dcl mlijeka

2 vrećice Pudinga vanilija Dolcela

5 velikih žlica šećera

12,5 dag margarina

2 velike žlice Lino lade nougat – tamne ili Nutelle

šlag krema;

500 ml vrhnja za šlag

50 dag mascarpone sira

5 dag šećera u prahu

2 velike žlice Lino lade nougat – tamne ili Nutelle

oko 20 komada keksi petit

PRIPREMA:

Prvo pripremiti 2 biskvita.Recept je uz male izmjene od blues40.Izmiksati jaja sa šećerom.

Dodati ulje.Izmiksati pa ostaviti da odstoji 1 sat.Tada dodati ostale sastojke (sve osim kakaoa)Podijeliti na pola,pa u polovicu dodati kakao.Peći odvojeno u velikom limu od električne pećnice obloženom pek papirom.Na 190 stupnjeva oko 10-tak minuta.Ohladiti.

Za kremu skuhati puding sa šećerom u mlijeku.Ohladiti pa izmiksati sa izrađenim margarinom .Podijeli na pola ,u polovicu dodati nutellu ili lino ladu.

Biskvite prerezati na pola ,da se dobiju 2 žute kore i 2 tamne.Šlag izmiksati sa šećerom i mascarpone sirom i isto podijeliti na pola.U polovicu isto dodati nutellu.

Slagati redom-tamna kora-bijela krema-žuta kora-tamna krema-šlag bijeli-keksi(namočeni u mlijeko)-bijela krema-smeđi biskvit-tamna krema -žuti biskvit

Redosljed nije bitan…kombinirajte po želji.Ja sam izvana premazala preostalom bijelom šlag kremom.A rubove sa strane dodatno ukrasila tamnom šlag kremom.Na vrh sam stavila 2 veća pakiranja giotto kuglica.

http://www.kuhajtesanama.com