Tračak nade za oboljele od Alzheimerove bolesti

Galopirajući razvoj tehnologije i nagla promjena ritma života neminovno sa sobom donose i probleme na koje nismo spremni adekivatno odgovoriti.

 

Brza i ne zdrava hrana, kao i stresne situacije koje nas iz dana u dan prate i pogađaju, postaju pravi rasadnik bolesti koje su se nekada javljale tek ponegdje, a koje danas predstavljaju veliki problem za milione ljudi.

Sve više i više ljudi susreće sa kardiovaskularnim bolestima, pretilosti i dijabetesom tipa 2 u SAD-u svaki dan. Osim toga, prema upozorenja naučnika, vrlo je vjerovatno da će se do 2050. godine, kod 15.000.000 Amerikanaca razviti Alzheimerova bolest.

Mary T. Newport, doktor neonatalne medicine je proučavala sve naučne literature o Alzheimerovoj bolesti tijekom posljednjih deset godina. Ono što je otkrila je da trigliceridi srednjeg lanca (MCT) koje sadrži kokosovo ulje može biti sjajan lijek kada je u pitanju sprečavanje i usporavanje razvoja Alzheimerove bolesti.

Maryn muž, Steve (58), je patio od progresivne demencije više od pet godina. Njegov MRI rezultati pokazuju da je bolest blizu da se razvije u Alzheimerovu bolest.

On se susreće sa velikim problemima kada je u pitanju pamćenje, kao što je nemogućnost da pronađe kašiku ili izvadi vodu iz frižidera. On također pati od depresije. Proučavajući Alchajmerovu literaturu, Marija je saznala da depresija često može biti i preteča Alzheimerove bolesti.

POPULARNO:  Sočne breskvice za sva čula

Kada je bolest već značajno napredovala, dr Newport je pokušala terapiju kokosovo ulje, i kupila 100 posto djevičansko kokosovo ulje. Svaki dan je davala suprugu ovo ulje, 35 mg (to je više od dvije kašike), za više od mjesec dana. Rezultati terapije su nevjerovatni.
Doktor tvrdi da je napredak bio očigledan, čak i nakon dva tjedna..

Njen suprug je napravio značajan napredak, i gotovo u potpunosti se oporavio nakon mjesec i po dana konzumiranja 35 mg kokosovog ulja dnevno (više od dvije kašike).

Ko ima nekoga u porodici a ko je obolio od ove bolesti, zna koji su to problemi i za bolesnika i za osobe koje se o njemu brinu, pa je ova informacija svakako vrijedna pažnje.

Kokosovo ulje se i kod nas može vrlo lako nabaviti pa vrijedi pokušati liječenje na ovaj način jer ništa ne gubite.

Nadamo se da će vam ova informacija olakšati život pored oboljelog od Alzheimerove bolesti, a svakao nas obavijestite o uspjesima liječenja ,da ih podijelimo sa drugim ljudima koji imaju isti problem i koji traže lijek.

 

https://nasaivasakuhinja.info