TRI MESECA PILA VODU NA JAPANSKI NAČIN: SMRŠALA 5 KG, I JOŠ 6 SJAJNIH STVARI JOJ SE DESILO!

I sama pomisao da ujutro popijem toliko vode “dizala” mi je želudac, ali, prihvatila sam izazov, kaže novinarka

 

Ilustracija, Foto: Shutterstock
Japanski ritual ispijanja vode na prazan želudac odmah nakon buđenja zainteresovao je novinarku portala miss7, koja je proverila kako to funkcioniše u praksi.

Prenosimo njeno iskustvo:

“Kako bi organizam nesmetano radio, potrebno je popiti sedam do osam čaša vode dnevno”, jedno je od zlatnih pravila duboko ukorenjenih u našu svest zbog svojih brojnih pozitivnih efekata.

Naime, voda je glavni hemijski sastojak u našem telu i čini oko 60-70 odsto ukupne telesne težine pa svaki sistem u telu zavisi od nje. Kako svakodnevno tu istu vodu gubimo disanjem, znojenjem, mokrenjem i defekacijom, izgubljenu količinu trebalo bi da nadoknadimo.

Ipak, znajući sve to, ja sam i dalje pila minimalnu količinu vode na dan. Moj organizam jednostavno je nije tražio!

Kad kažem minimalnu, mislim na čašu do dve, a neretko mi se događalo da sam uveče legla u krevet i setila se da ceo dan nisam popila ni gutljaj te dragocene tečnosti.

Upravo jedna takva situacija uticala je na to da krenem da menjam tu svoju prilično lošu naviku. Moja odluka započela je pretraživanjem sveznajućeg Gugla. Znam, ne traže se “dijagnoze” preko interneta, ali u tim kasnim satima to se činilo kao sjajna opcija za dobijanje nekih odgovora.

“Kako se naterati da piješ vodu?”, “Ne pijem vodu jer skoro nikada nisam žedna” i “Pijem jako malo vode”, samo su neki od izraza kojima sam se poslužila u pretraživanju. A onda sam otkrila genijalnu stvar!

Japanke imaju ritual ispijanja pola litre vode na prazan želudac odmah nakon buđenja zbog čega imaju besprekornu, porcelansku kožu itanku, zategnutu figuru.

Pogledala sam svoju suvu i beživotnu kožu i samo se pitala: “Kako?!”

Meni je i sama pomisao da ujutro popijem toliko vode “dizala” želudac i nisam mogla ni da zamislim da to činim baš svaki dan. Ali, prihvatila sam izazov i već sledećeg jutra krenula s ispijanjem pola litre vode.

Razlozi zbog kojih sam se odlučila na taj korak bili su činjenica da pijem premalo vode (pa je ovo bio odličan početak menjanja te navike) i brojni pozitivni efekti ovog rituala koji su se navodili u člancima.

Telo se rešava toksina, ten, koža i metabolizam se poboljšavaju, kosa postaje sjajnija, glađa i zdravija, gube se kilogrami i jača imunitet – samo su neki od njih.

Ovo su moja zapažanja nakon tri meseca. Moram da naglasim da se samo jedan dan nisam pridržavala ovog rituala jer sam u žurbi jednostavno zaboravila da popijem vodu.

POPULARNO:  EVO ZAŠTO SU ŽUMANCA RAZLIČITIH BOJA I KOJE JE ZDRAVIJE I UKUSNIJE

1. Počela sam da se oseća energičnije, svežije i zdravije

Nekoliko dana nakon što sam počela da pijem vodu na prazan želudac, osećala sam se mnogo bolje nego inače. Imala sam više energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i prestala sam da se osećam “teško” i tromo. NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…