TRIK MUDRIH ITALIJANKI ODOBRILA JE I NAUKA: SVAKI DAN JEDU HLEB I PASTU, A ISTOVREMENO MRŠAVE – EVO KAKO…

Dame koje potiču iz zemlje mode imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele – hleb, testeninu, sladoled, vino…

Italijanke su poznate po tome što vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma! U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da kopira!

Dame koje potiču iz zemlje mode imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele – hleb, testeninu, sladoled, vino… Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i sosa i jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane, Italijanke ne moraju da idu na dijete, a kako bi ostale vitke, služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici, odu kratko da prošetaju, obično oko 15 minuta.

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno, i to obično posle obroka. Ali, tokom šetnji nećete videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

POPULARNO:  SAMO UMJERENO: Evo kakve probleme sa zdravljem uzrokuje prevelika konzumacija mesa...

Tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, razgovaraju sa poznanicima ili u šetnju idu s članovima porodice, što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da “reprogramiraju” telesni sat i tako vam pomognu da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzate metabolizam – i sve to, a da uopšte nemate osećaj da vežbate!

Izvor: stil