U ŠAPCU ROĐENA BEBA REKORDER: DUPLO JE TEŽA OD OSTALIH, MAMA SLAĐANA NIJE TRAŽILA ČAK NI LEK PROTIV BOLOVA…

U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Slađana Maksimović (30) rekorder je u težini rođene dece. Od najmanjeg drugara Teodora je teža više nego duplo od većine beba i duža za 8 centimetara.

Sa 5 kilograma i 600 grama dobila je vicešampionsku titulu u porodilištu, odlične ocene, ime jedne carice i neskrivenu radost majke zbog najteže bebe u porodici Maksimović u Krnulama.

– Bila sam velika, svi su mislili da nosim trojke, ali ja sam se borila da budem što aktivnija, više sam jurila sa decom i sve je izašlo bez problema – kaže mama Slađana.

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama Slađana je rekorder među majkama.

– Sve prirodno, bez epidurala, bez tableta za bolove, bez ičega, bez ikakvih komplikacija – navodi ona.

Pre 12 godina sa 5 kilograma i 250 grama stigao je Dušan, potom najsitnija Katarina sa 4 kilograma i 200 grama, a dvogodišnjoj Milici rođenoj sa 5,5 kilograma, titulu je sada preuzela 100 grama teža Teodora.

 *Mama Snežana sa svojom bebom/ Foto: Printskrin RTS

– Svi su iznenađeni sa kilažom, a ja sam presrećan, obradovao sam se kad mi je supruga javila, naravno da sam morao duplo da častim – objašnjava otac Slobodan Maksimović.

Najkrupnija beba rođena u Šapcu teška je 6 kilograma i 200 grama. Bucmasti podmladak u porodilištu nije retkost.

– Sve je više majki koje rađaju krupnu decu, ja im čestitam na hrabrosti i najčešće su takvi porođaji prirodnim putem i bez komplikacija – navodi dr Dragan Milošević, načelnik odeljena ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Šabac.

Teodorina mama kaže da bebe obično po rođenju nose odeću veličine 56, a da će njena ćerka odmah u garderobu veličine 74.

U nešto manje benkice i štramplice će i drugar iz sobe. Sa pet kilograma Marko je kažu srećne majke, po težini pravi momak za Teodoru.

Izvor: alo.rs