Uredite stan u skladu sa svojim godinama: Ovako treba da izgleda dom žene koja je prešla 40!

Poznata dizajnerka enterijera otkriva šta je najbolje da uradite u kući, u ovisnosti od toga koliko imate godina.

Bilo da je u pitanju moda ili enterijer, dekoracija, vaši afiniteti nisu isti kad ste mladi ili u srednjim godinama, piše “Stil“…

Stil se mijenja, razvija i gradi, a uz savjete profesionalaca možete na najbolji način da ga prilagodite svom životnom dobu. Dizajnerica enterijera Viktorija Hagan otkriva šta je najbolje da uradite u kući, u o2visnosti od toga koliko imate godina!

Sa 20 se eksperimentiše

Ako ste u dvadesetim, bitno je da se prilikom dekorisanja zabavite.

“Ne postoji bolje vrijeme da budete avanturista nego u dvadesetim. Igrajte se sa bojama i što je bitno ne bacajte novac na skupocijeni namještaj! Nabavite šarene čaše, zanimljiv klub sto. Dobar stil ne podrazumijeva novac, već je riječ o neočekivanom iznenađujućem momentu koji može da pruži vaša kuća”, smatra Haganova.

Sa 30 se definiše sopstveni stil

Kada ste polako počeli da gradite izgled doma, nadogradnju koju pružaju tridesete godine života odnose se na one stvari koje su prevashodno lijepe i funkcionalne.

POPULARNO:  NAJJAČE PRIRODNO SREDSTVO ZA PODMLAĐIVANJE, BORBU PROTIV RAKA CRIJEVA, DOJKE I PLUĆA, JAČANJE IMUNITETA, ČUVANJE MOŽDANIH FUNKCIJA, AFRODIZIJAK, BOLJU POTENCIJU

“Rad sa klijentima koji imaju 30 godina govori da je to idealan period za nabavljanje umjetnina. To može da bude slika, skulptura ili dizajnerski komad namještaja, zastupam mišljenje da nećete zažalite ako nabavite neko umjetničko djelo. Uvijek će vas činiti zadovoljnim i sretnim”, smatra Haganova.

U ovim godinama već polako možete da definišete svoj stil. Fokusirajte se na estetiku, a ljudi se u ovom razdoblju opredjeljuju za porodicu i neophodno je da mislite na dječje sobe i trpezarije.

Sa 40 se stil nadograđuje

U četrdesetoj ili kasnije, dizajneri stavljaju akcenat na hedonističke momente. To je vrijeme za dominaciju izgrađenog stila, ukusa i sofisticiranog pristupa – ne postoji ništa ljepše nego patina na stvarima koja govori o minulim vremenima, vašim putovanjima. Ukrasite dom antikvitetima koje ste kupili u Parizu ili Londonu i uklopite ih u vaš stil života.

Jasno je da i životno iskustvo u sređivanju doma podrazumijeva da je “sofa udobna koliko je i lijepa” i da već izgrađeni stil slobodno možete da “kitite” sitnicama koje ćete sigurno znati da uparite sa ostatkom doma.