Uvin čaj

Koristi se kao antiseptik i diuretik, a preporučuje se za mnoge bolesti. Sve dok se nisu otkrili raznorazni lijekovi mnogi su ga koristili za liječenje raznih infekcija mokraćnog sustava, a i danas je prihvaćen kao najbolja alternativa u liječenju takvih vrsta infekcija.

 

Uvin čaj

Pomaže spriječiti hronični proljev i postporođajne infekcije jer sadrži alantoin koji je opće poznat po svojim umirujućim svojstvima.

Prirodni lijek protiv upale mjehura

Upale mjehura nisu nimalo ugodne i važno ih je što prije ukloniti. To je moguće uz pomoć hidrokinona, spoja koji se nalazi u ljekovitom čaju, a zahvaljujući kojem je moguće liječenje nefritisa, cistitisa i uretritisa.

Sadrži hidrokinon poznati spoj koji je koristan za liječenje infekcija mokraćnog sustava poput nefritisa, cistitisa i uretritisa, a arbutin je glavni spoj uvinog čaja. Arbutin je derivat hidrokinona koji se apsorbira u želucu te se putem blagih i antimikrobnih dezinfekcijskih svojstava provodi u tvar.

Za vrijeme mokrenja arbutin prolazi kroz tijelo i izvan tijela djeluje na sluznicu mokraćnog trakta, smanjuje upale, smiruje iritacije i može se boriti protiv infekcija. Ako dolazi sam arbutin nije učinkovit u tolikoj mjeri, ali uz prisutnost ostalih sastojaka iz uvinog čaja postaje puno snažniji i njegovo djelovanje je izvrsno.

Osim navedenog uvin čaj sadrži i mnoge diuretike poput alantoina koji pomaže u promicanju zdravih stanica i rasta novih, ursolic kiseline i snažnog astrigensa.

Osim u ljekovitoj tekućini prisutan je i u raznim kremama protiv infekcija kao i za liječenje herpesa. Alantoin je važan jer ne promiče samo rast zdravih stanica u organizmu, nego ujedno pomaže izliječiti rane.

Ljekoviti napitak se može koristiti i za smanjivanje nakupljene mokraćne kiseline i za ublažavanje boli u mjehuru. Svojim diuretskim djelovanjem uvelike ublažava nadutost kod žena koju uzrokuje menstruacija.

Poznat je kao najučinkovitiji lijek za tegobe s mokraćom, a odobrene je i sa strane liječnika jer daje učinkovitost i sigurnost svojim biljnim djelovanjem.

Kako bi se oslobodili proljeva i smirili rad crijeva savjetuje se konzumirati uvin čaj jer adstringentni koje se nalaze u uvinom čaju pomažu u ovom slučaju.

savjetnica.com