Uz pomoć sirovog voća očistite organizam

Čišćenjem organizma čuvamo energiju tijela i naše zdravlje. Postoje mnoge metode čišćenja našeg organizma, a jedna od njih je i

Svježe voće je neiscrpan izvor vitamina, minerala i biljnih vlakana, ukratko zdravih tvari. Za dobro zdravlje idealno je konzumirati ga bar četiri do pet puta na dan.

Kako su svi ti vitamini i minerali u potpuno prirodnom obliku, tijelo ih puno lakše probavlja i apsorbira.

Jabuke spadaju u idealno voće za ovu namjenu. One u sebi sadrže veliku količinu biljnih vlakana i vitamina A, C i E. Redovnim konzumiranjem jabuka, smanjujete mogućnost raka debelog crijeva i prostate. One pomažu kod oboljenja srca, reguliranja tjelesne težine i smanjivanja kolesterola u krvi.

Banane su također zdrave voćke, pa za njih možemo reći da su dobar izvor kalija, vitamina A, C, B6 i folne kiseline. Slabo zrele odnosno zelene banane valja konzumirati kuhane. Imamo i trešnje, koje su pravi lijek protiv upala a one posjeduju sposobnost smanjivanja bolova.

POPULARNO:  NAUČNICI IZ BEČA SAVJETUJU DA NE ŽIVITE SA SVEKRVOM

Smokve sadrže vitamine A, C, folnu kiselinu i niacin.

Kivi je bogat izvor brojnih vitamina, od A, C i E pa sve do B-kompleksa, kalcija i željeza. Njegova kora djeluje kao snažan antioksidant.

Kruške je najbolje jesti na sobnoj temperaturi. One u sebi imaju kalij i riboflavin koji imaju pozitivno djelovanje na vašu kožu.

Lubenice su idealne za ljetno osvježenje, ali istovremeno i čiste vaš organizam od svih nakupljenih toksina.

Kao što možete vidjeti, svaka voćka ima svoje pozitivne strane, pa je na vama samo da ih kombinirate u što raznovrsnijem broju. Uživajte!

 

http://www.kakolijeciti.com