Veza između krvnog tlaka i crne čokolade

Kakva je točno veza između ove delicije, crne čokolade i krvnog tlaka? Ako ste jedan od onih koji imaju problema

 

Ako ste jedan od onih koji imaju problema s viškom kilograma, vjerojatno se trudite što više da se suzdržite od konzumiranja čokolade.

Skoro da nema ljudi koji ne vole čokoladu i čokoladne delicije. U ovom ili onom obliku, s lješnjacima, bademima, suhim grožđem i sličnim dodacima kao i mnoge čokoladne forme bez dodataka, svi uživamo u okusima čokolade.

Savjetujemo vam da, ako ste na nekoj od dijeta, nemojte isključiti čokoladu u potpunosti. Dovoljno je da u dnevni unos kalorija dobro ukalkulirate i kalorije čokolade. Na čokoladu ne gledajte kao na neku lošu namirnicu koja deblja. Naprotiv, čokolada je zdrava namirnica.

Istina je da se radi o jako kaloričnoj namirnici, koja obiluje masnoćama zbog čega treba obratiti pažnju na količinski unos čokolade, no to ne znači da ona nema svojih pozitivnih karakteristika.

POPULARNO:  Zeleni čaj je odličan za prevenciju raka

Jedna od pozitivnih osobina čokolade jeste i ta da vam može pomoći da snizite krvni tlak, kao i da smanji rizik da obolite od dijabetesa.

Gore spomenute pozitivne osobine, odnose se isključivo na crnu čokoladu, dakle onu bez dodataka mlijeka. U Italiji je sprovedeno istraživanje sa 15 učesnika koji su 15 dana konzumirali 100 grama crne čokolade dnevno. Rezultati su bili izuzetno povoljni. Ispitanicima je snižen krvni tlak, a uočeno je i to da im organizam lakše apsorbira šećer. Istraživači nisu propustili da naglase da ne treba zaboraviti na kaloričnost čokolade, tako da, ako želite da sami sprovedete sličan eksperiment, svakako treba da smanjite unos druge hrane, u suprotnom riskirate povećanje tjelesne mase.

http://www.kakolijeciti.com/