Volite jesti kasno na večer? Ovo je hrana za vas!

Mnogi od nas ne mogu otići na spavanje a da ne prigrizu neki zalogaj. Ipak, znamo da kasni obroci štetno

Priliku koristimo da vam predstavimo neke namirnice koje u manjoj mjeri loše utječu na naš organizam, ako ih konzumiramo na večer.

Prvo da još jednom kažemo, uvijek je bolje izbjeći u potpunosti večernje obroke, ali ako baš moramo jesti onda je ovo hrana za nas.

Budući da za vrijeme spavanja naše tijelo ne koristi jednaku količinu energije kao kada smo budni, višak hrane sprema se u masne naslage. To sve dovodi do prekomjerne tjelesne mase, pa ukoliko to ne želite trebali biste zaboraviti na jelo kasno uvečer ili barem birati namirnice bogate vlaknima koje vam neće usporiti probavu.

Koje su to namirnice koje nam ipak manje smetaju?

Tunjevina je zdrava svakako, a jedna je od namirnica koje, ako baš morate, možete jesti u kasnim večernjim satima. Tunjevina obiluje, nisko kalorična je i sadrži veoma mali postotak šećera. Upravo iz toga razloga je savršena kao izbor za kasni večernji obrok.

POPULARNO:  ZAČIN ZLATA VREDAN- ĐUMBIR

Svjež sir je još jedna ukusna, zdrava namirnica, za koju se smatra da se može jesti na večer. Svježi sir sadrži protein kasein koji se sporo probavlja, te vašem tijelu za vrijeme sna osigurava dovoljno energije.

Puretina se našla na ovom popisu. Ako vam se jede meso, onda se odlučite za puretinu. Puretina sadrži amino kiselinu tryptohan koja usporava proces probave.

Med, pored svih mogućih zdravih svojstava ima i tu moć, da vas zasiti na večer, bez da strahujete za vaše zdravlje. Osim što će utoliti glad, med će vam pomoći i da bolje spavate. Naime, zahvaljujući kemikaliji orexin, med pomaže moždanim stanicama da se upuste i pripreme za spavanje.

Zelena salata svakako treba da bude na listi za večernji obrok. Zelena salata odlična je namirnica za kasne sate. Naime, zelena salata sadrži laktucin, supstancu koja djeluje opuštajuće i priprema za miran i čvrst san.

 

http://www.kakolijeciti.com