Za razliku od krumpira, pomfrit nije zdrav!

Spominjali smo krumpir, i njegove nedavno otkrivene zdrave i pozitivne stavke u vezi ljudskog zdravlja. Ipak, kako se od krumpira

Kada se govori o krumpiru, odnosno njegovom zdravom učinku na ljudsko tijelo, ponajprije se misli na kuhani krumpir koji nije zasićen nezdravim mastima i drugim oblicima kancerogenih sastojaka.

Naime, pečenjem krumpira narušavamo njegovo pozitivno djelovanje na naš organizam, pa od zdrave prirodne namirnice dobivamo jako nezdravu, koja na kraju šteti našem zdravlju.

Pomfrit je daleko najpoznatija hrana od krumpira, a čip slovi za najrašireniju grickalicu na svijetu. Obje namirnice su jako opasne i štetne za ljudsko zdravlje.

Pomfrit sadrži velike količine loših masnoća, koje povećavaju rizik od srčanog i moždanog udara, debljanja i visoke razine kolesterola. Iako jako ukusan, pomfrit može biti poguban za ljudsko zdravlje.

Zbog prženja u ulju na visokim temperaturama, pomfrit sadrži akrilamid, a to je poznati kancerogen i neurotoksin. Pretpostavlja se da samo u SAD-u akrilamid uzrokuje nekoliko tisuća slučajeva raka svake godine.

POPULARNO:  AKO VAM MAČKA DOĐE NA VRATA, I NE ŽELI DA ODE: EVO ŠTA TO ZNAČI

Isto vrijedi i za čips, jer je priprema te grickalice jako slična pripremi pomfrita. Kod čipsa je loše i to što se, radi postizanja određene arome, njemu dodaju razni aditivi za koje se također zna da su štetni za ljudski organizam.

Zbog svega spomenutog, možemo vam savjetovati da pomfrit i čips konzumirate što je manje moguće. Ne trebate se u potpunosti odreći užitka, ali svakako nije dobro da te namirnice konzumirate redovno, odnosno često.

 

http://www.kakolijeciti.com/