ZAPOSLENA MAJKA ŠESTORO DECE IMA UVEK BESPREKORNO SREĐENU KUĆU: OVO SU NJENE CAKE! ???

Ova majka šestoro dece mlađe od šest godina otkriva svoje trikove za odrađivanje svakodnevnih kućnih poslova i kako ona svaki dan održava disciplinu i red

Zaposlena majka sa šestoro dece mlađe od šest godina otkrila je kako ona održava red u svojoj kući, uprkos haotičnom porodičnom životu.

Krečel Karter (27) iz Adelejda ne samo da vodi užurbano domaćinstvo, već uspeva da osigura i to da njen dom nikada ne izgleda nikako drugačije, nego apsolutno savršeno, piše Daily Mail.

Australijanka koja pord svega vodi i blog Eight At Home, poznata je po duhovitom pristupu porodičnom životu. Nedavno je otkrila kako ona upravlja zbrkom u svom domu.

Deca pomažu

Ova mama iz južne Australije nije jedna od onih koje će stalno da lete po kući i da pospremaju za drugima, već živi po pravilu “deca pomažu”:

“Slikamo, igramo se s kockicama, redovno se napolju zaprljamo, uglavnom, deca mogu da imaju gomilu različitih aktivnosti i da se zabavljaju kako žele, ali nakon što su završili za sobom moraju da počiste, i to uvek”, naglašava Karter.

“Igračke se nakon igre pospremaju na svoje mesto, prljava odeća ide u korpu, a čista odeća na njihovo određeno mesto.

Takođe, deca se sama oblače, bacaju prljavu odeću na pranje i sami slažu svoje krevete”, objašnjava Karter.

“Nisam ja gonič robova, ali deca imaju svoje obaveze i u većini slučajeva uživaju radeći po kući”, izjavila je.

Redovno pospremanje

Karter je otkrila da je nemilosrdna kod biranja šta će baciti, a šta će ostaviti u kući.

“Imam samo tiganje i lonce u kući koje stalno koristim, imam minimum pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog u kući, imamo minimum bespotrebnih stvari u kući”, objašnjava Karter

Objasnila je da svaki član porodice, deca, ona i muž, imaju po jednu fioku za sitnice i gluposti koje čuvaju, sve ostalo što nije na svom mestu, ne koristi ili je slomljeno se baca.

“Ako nešto ne koristiš svakodnevno i ako te to ne usrećuje, ne treba ti”, dodaje Karter.

Stvari se sortiraju

“Organizacija je ključ čistoće. Imam ormar za pokrivače i ćebad, kutiju za sitnice, velike plastične kutije za igračke, umetnički pribor sa četkicama, flomasterima, raznobojnim papirima i svime što nam treba za crtanje, zatim kutiju sa svime što nam treba za pakovanje poklona, ormar namenjen sredstvima za čišćenje… Uglavnom, dobili ste sliku kako to izgleda”, napisala je na svom blogu.

Svako jutro treba iskoristiti

POPULARNO:  Kao da je kavijar / Kilogram krompira iz Danske košta više od 250 KM

Mnogi roditelji s malom decom su svesni koliko je teško ujutro napokon izaći iz kuće.

Karter uz brigu da deca stignu u školu na vreme nikad ne zatvara vrata kuće koja je neuredna.

“Svako jutro se pobrinem da deca spreme svoje krevete i pospreme sobe.

Ako ujutro uz doručak odluče da se igraju na podu boravka, dok se pripremamo za izlazak iz kuće, sve pospreme i vrate na mesto.

Uz to, na svom blogu je otkrila da je u većini slučajeva njena kuća sređena i uređena do 07:20 sati ujutro, nakon čega kreću pripreme za školu i izlazak iz kuće najkasnije u 08:20 sati, kad zatvara vrata znajući da će je kod kuće dočekati savršeni red.

Jednom nedeljno veliko čišćenje

Uz svakodnevno pospremanje nakon bilo koje aktivnosti, Karter jednom nedeljno opere sve podove, očisti kupatila, promeni čaršave i prebriše prašinu sa svog nameštaja.

S druge strane, ne koristi često usisavač, kad se nešto prospe, to odmah pomete, a podove stalno malo po malo, prilikom prosipanja opere krpom koju od milja zove Piter.

“Za mene je veliko čišćenje subotom i traje oko 2 sata tokom kojeg pustim muziku, pevam, plešem i čistim istovremeno”, objašnjava Karter.

I na kraju, mirisne sveće

Iako neki smatraju mirisne sveće luksuzom, ova kreativna majka se kune u moć mirisnih sveća da domu daju dodatnu notu luksuza.

“Takav lepi miris poziva vas da se opustite i uživate. Uz njih vaša kuća miriše sveže, ili poput jabuka”, uz smeh objašnjava.

Izvor: prakticnazena.org