ZAŠTO SE MUŠKARCI ZALJUBLJUJU BRŽE OD ŽENA?

Pitamo se zašto se muškarci zaljubljuju brže od žena? Postoji zabluda da su djevojke malo lude kada se zaljube, da trče i opsjedaju svoje dečke na svakom koraku i da ne postoji stvorenje koje je posesivnije od njih. Ipak, dokazano je da je ovo pogrešno tumačenje jer su muškarci ti koji se zaljubljuju brže od žena.

Djevojke su danas puno opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji više vole iskazivati svoju ljubav i traže veliku odanost.

Evo odgovora…

 1. Oni su čitav svoj život pokušavali sakriti prave emocije

Kada pukne cijev za vodu, nemoguće je zakrpati mjesto na kojemu je pukla, a ni zaustaviti protok vode, zar ne? Kada su emocije u pitanju, muškarci funkcioniraju na isti način. Oni su godinama svoje emocije držali duboko u sebi. Jednom kada se stvarno zaljube, jednostavno više ne mogu živjeti na isti način i imaju želju pokazati čitavom svijetu što osjećaju.

2. Oni su teritorijalni od žena

Kada na prvu promislite, točno je da je muškarce često teško uhvatiti, ali kada ih uhvatite, nemoguće je riješiti ih se. I muškarci nikada i nikako nemaju strpljenja za čekanje. Oni veoma brzo postaju teritorijalni nad svojim partnericama što, kada je u granicama normale, nije loša stvar. Često vole zauzeti dominantu i zaštitničku ulogu.

3. Oni ne dovode u pitanje svoje emocije

Suprotno od žena, koje stalno dovode u pitanju svaku misao koja im prođe kroz glavu kao i svoje osjećaje, muškarci uvijek slijede samo svoje srce. Oni se uopće ne opterećuju pitanjem je li to što je upravo napravio previše “emotivno” ili “ludo”. Nikada nemaju potrebu ni objašnjavati svoje osjećaje jer točno znaju što im je u srcu i nikada ne sumnjaju u to. Zato nikada nećete vidjeti ni jednog dečka kako razmišlja jesu li emocije koje osjeća ljubav, samo strast ili privremeno rješenje za oslobađanje samoće.

POPULARNO:  MNOGI ZAVRŠE FAKULTETE, A I DALJE SU NEPISMENI: Ovo je 10 neoprostivih gramatičkih i pravopisnih grešaka

4. Oni nikada ranije nisu iskusili tu vrstu povezanosti

Žene imaju bliske emocionalne odnose tako da svoje emocije uvijek pokazuju međusobno, jedna između druge. Prijateljstvo između njih veoma je duboko i otvoreno. S druge strane, muškarci su dosta hladniji i nemaju takvu vrstu odnosa sa svojim prijateljima. Oni nikada ne pokazuju emotivnost jedni drugima i nikada neće otvoreno reći svoje najdublje tajne i želje ili podijeliti osjećaje i savjete. Kada konačno osjete tu vrstu povezanosti koja se javlja u ljubavnoj vezi, oni nikada ne žele pustiti da njihova ljepša polovica ode iz njihovog života.

5. Oni žele biti kao njihov tata, ali i dalje im je potrebna mama

Ne morate biti Freud kako biste shvatili da muškarac nikada ne prestaje voljeti svoju majku. Ne postoji mogućnost da izgubi žudnju za tom vrstom posebne ljubavi i zaštitničke uloge koje svaka mama zauzima tijekom njegovog života. Muškarci će se možda željeti ponašati jako i odraslo, ali oni zapravo samo žele biti mali dječaci koji će se osjećati sigurno u vašem zagrljaju.

6. Oni seks doživljavaju kao veliku povezanost

Dok žene ponekad smatraju da muškarac seksom želi obilježiti svoj teritorij – to često baš nije točno. Naravno, kada pričamo o vezama. Muškarac koji u svojoj partnerici pronađe sve ono što mu se sviđa, on je želi posjedovati cijelu – na mentalnom i seksualnom nivou.

Izvor: cosmopolitan.hr