ZBOG NESVAKIDAŠNJE ODLUKE KUPCI SU BIJESNI: Poznati trgovački lanac odlučio banane naplaćivati po komadu: “Ovo je PREVARA”!

Brojni kupci svoje su nezadovoljstvo ovim poskupljenjem vrlo jasno izrazili na društvenim mrežama

 

Britanski lanac supermarketa Tesco razbjesnio je kupce u trgovinama u centru grada povećanjem cijene banana.

Naime, Tesco je prestao naplaćivati banane po kilaži i počeo ih naplaćivati po komadu, što znači da je cijena svake banane porasla više nego dvostruko, javlja BBC.

Cijena pojedinačne banane tako je narasla s 10-15 penija na 25 penija u Tescovim trgovinama Metro, dok je u trgovinama Express istog lanca ovakva cijena za banane već neko vrijeme na snazi.

Brojni kupci svoje su nezadovoljstvo ovim poskupljenjem vrlo jasno izrazili na društvenim mrežama. Prema svemu sudeći, nisu toliko ljutiti zbog samog poskupljenja koliko zbog dojma da ih trgovački lanac pokušava prevariti uvođenjem ovakvog tipa naplaćivanja.

“Valjda mislite da smo glupi!”

“Sva ušteda pomaže, Tesco? Ne kad naplaćujete 25 penija po pojedinoj banani u našoj lokalnoj trgovini umjesto po kilu! Valjda mislite da smo glupi!” napisala je tako Britanka Avril Deane na Twitteru.

POPULARNO:  OVA PRESLATKA CURICA PJEVA SVOM TATI, A INTERNET SE SKROZ RASTOPIO

Britanac Chris Groves uputio je preko iste društvene mreže izravni upit Tescu: “a) Zašto se banane sad naplaćuju po količini, a ne po težini? b) Zašto mi je naplaćeno 25 penija PO BANANI u trgovini (Canary Wharf), a na Tescovoj stranici piše da koštaju samo 14 penija?”

Tesco: Moramo nadoknaditi višu cijenu najma u centru grada

Iz Tesca ovaj potez opravdavaju višim cijenama najma prostora u centrima grada. “Zbog više cijene vođenja naših trgovina Express i Metro, postoji mala premija na neke proizvode. Naši minimarketi su smješteni na prvoklasnim, središnjim lokacijama gdje je najam viši u odnosu na trgovine Extra i Superstore koje su izvan grada”, izjavio je glasnogovornik kompanije.

Tesco inače ima gotovo 3500 trgovina u Velikoj Britaniji, od kojih su 2700 minimarketi.

 

http://www.slobodna-bosna.ba