Želatina je najbolji prirodni sastojak u borbi protiv bolova u zglobovima

Želatina se smatra najboljim sastojkom za pripremu lijekova protiv bolova u zglobovima. Riječ je o potpuno sigurnom, prirodnom sastojku koji

Želatina se smatra najboljim sastojkom za pripremu lijekova protiv bolova u zglobovima.

Riječ je o potpuno sigurnom, prirodnom sastojku koji će pomoći protiv bolova u zglobovima. Želatina je također dobra za zdravlje mišića, tetiva, kože, kose, noktiju i srca.

Sportski aktivne osobe, kao i osobe koje se nikako ne bave tjelesnim aktivnostima, te oni stariji, mogu osjećati određene bolove i probleme sa zglobovima. Tu se misli na bolove u zglobovima, nogama, leđima i vratu, kada se mnogi odluče na uzimanje analgetika koji trenutačno olakšavaju bol, no najčešće nisu dugotrajnije rješenje problema.

Naime, često je problem u prirodnom podmazivanju zglobova, što vam analgetici nikako ne mogu nadomjestiti. Umjesto da posežete za lijekovima, učinite nešto za svoje tijelo da se problem trajno riješi.

Laički rečeno, ako se vaši zglobovi ne podmazuju dovoljno, dolazi do pretjeranog trenja ili ukočenosti između kosti i hrskavica, a rezultat je bol.

Kako bi sebi olakšali bol, ili u potpunosti spriječili ovu pojavu, iskoristite prirodni sastojak koji će sigurno pomoći.

Želatina će podmazati zglobove i riješit vas bolova

Želatina je prirodan proizvod koji se dobiva procesuiranjem tetiva, kosti, hrskavica i slojeva kože najčešće od goveda. Osim što se može kupiti u trgovinama kao sastojak za domaće slastice, može se naći u mnogim već gotovim proizvodima, a među najpoznatijima su gumeni bomboni. Prije nego iskoristite gumene bombone, pogledajte pakiranje i potvrdite da je riječ o želatini životinjskog podrijetla, a ne biljnog.

Znamo da česta konzumacija gumenih bombona i nije preporučljiva, najviše zbog velikog udjela šećera, čista želatina može imati odličan učinak na organizam. Sastoji se od dvije aminokiseline: prolin i hidrosiprolin. Upravo te dvije aminokiseline pomažu u ojačavanju te oporavku vezivnog tkiva u slučaju ozljeda.

POPULARNO:  OVO DO SADA NISMO ZNALI: Važan razlog zbog kojeg ćete još više voljeti miris lavande

Svakako je zanimljivo spomenuti da želatina pomaže u ojačavanju i mišićnog tkiva, pa tako i najvažnije mišića u tijelu – srca, daje elastičnost tetivama i ligamentima, sprečava razvoj osteoporoze i artritisa. Također, želatina pomaže u održavanju i poboljšanju mentalnih sposobnosti, regulira metabolizam, te odlično djeluje na obnavljanje i elastičnost kože, obnavljanje i zdravlje kose te noktiju.

Na koji način možete konzumirati želatinu?

Želatina se treba konzumirati jedanput na dan, barem mjesec dana, kada bi većina osoba trebala početi osjećati poboljšanje, odnosno smanjenje boli u zglobovima, mišićima i tako dalje. U načelu, nema ograničenja u vremenskom periodu u kojem se konzumira želatina, s obzirom na to da je riječ o prirodnom hranjivom sastojku, no preporuča se konzumiranje oko šest tjedana, a nakon toga se može napraviti stanka od četiri do šest mjeseci.

>> Prirodna mast protiv bolova u zglobovima <<

Činjenica je da želatina u svojem čistom obliku, bez dodataka, nema ugodan miris i okus. No, svakako se može kombinirati sa zdravim namirnicama, kao što su jogurt, med, voćni sokovi i ili neka druga namirnica po vašoj želji.

Osnovni recept za konzumiranje želatine: 5 g želatine u prahu, odnosno dvije ravne žličice i 60 ml hladne vode.

U hladnjaku ostavite želatinu da nabubri preko noći, promiješajte ujutro i popijte na prazan želudac.

Osim vode, za bolji okus možete kombinirati neki prirodni sok.

 

https://www.kakolijeciti.com