ŽENA U 47-OJ GODINI POSTALA MAJKA: UŽIVAM SA BEBOM, NE BRINE ME ŠTA DRUGI MISLE!

Nekada čist i uredan dom u kom Triš živi sa suprugom pretvorio se u suštu suprotnost kada su njihova deca došla na svet, ali ova četrdesetdevetogodišnja dama navodi da majčinstvo ne bi menjala ni za šta na svetu.

“Obe moje trudnoće izdržala sam lako i imam dosta energije, pa zašto da ne?”, kaže Triš, koja je smatrala da bi korišćenjem donirane jajne ćelije imala veće šanse da zatrudni, pa su se ona i suprug Rob odlučili za veštačku oplodnju.

“Nikad se nisam osećala manje kao majka zbog načina na koji sam devojčice donela na svet. Nosila sam ih devet meseci i rodila ih prirodnim putem i ne bih ih mogla smatrati svojim ćerkama više od ovoga. Zanimljivo je to što je Darsi plavuša, poput mene, dok Rob ima tamnu kosu, a takođe je “pokupila” i neke moje oblike ponašanja”, nastavlja Triš.

Poput mnogih drugih žena, ona prezire kritiku upućenu onim ženama koje zbog napredovanja na poslovnom planu odlažu majčinstvo.

“To svakako nije bio slučaj sa mnom, oduvek sam želela da imam decuVolim svoj posao, ali to nije razlog za to što sam kasno postala majka. Roba sam upoznala kad mi je bilo 40 i on je bio prvi muškarac sa kojim sam poželela da zasnujem porodicu. Nakon par godina počeli smo da radimo na tome, ali nikako nisam mogla da ostanem u drugom stanju. Kada su nam na klinici predložili da pokušamo sa doniranom jajnom ćelijom, pomislili smo ‘Zašto da ne?’”, objašnjava Triš.

POPULARNO:  Htjela otpustiti radnicu koja nije dolazila na posao jer joj je dijete u bolnici, pa zažalila
Ćerku Darsi rodila je samo nekoliko sati nakon završetka radnog vremena a, na svoje veliko iznenađenje, ubrzo je shvatila da je daleko opušteniji roditelj od mnogih majki kojima je bila okružena.

“Mnoge od njih želele su da sve u njihovim životima bude savršeno – savršena kuća, savršena beba, savršena karijera… Ja sam samo želela da uživam u vremenu koje provodim sa svojombebom i nije me brinulo šta će drugi misliti o tome. Robu i meni roditeljstvo se toliko dopalo da smo opet otišli na kliniku, u nadi da ćemo dobiti još jedno dete”, kaže Triš.

POPULARNO:  DOBRA VEST ZA OBOLELE OD DIJABETESA TIP 1: USPEŠNO OBAVLJENA TRANSPLATACIJA ĆELIJA PANKREASA!

Ovoga puta dobili su dva embriona – iz jednog je nastala ćerkica Bea, a drugi su odlučili dazamrznu za budućnost.

“Bilo bi divno da možemo da dobijemo i treće dete. Ali čak i da se to ne dogodi, već imamo dve divne ćerke, na kojima smo veoma zahvalni. I jedno je sigurno: ne planiram da trošim vreme uzalud, žaleći što nisam rodila ranije. Divno nam je, srećni smo. Ne verujem da bih ikada bila ovako opuštena da sam rodila ranije”, zaključuje Triš.

Izvor: stil.kurir.rs