Oglasi - Advertisement

Nažalost, zabilježen je značajan broj slučajeva kada su psi napadali ljude, što je često dovodilo do teških ishoda. Stoga je ključno shvatiti kako se zaštititi u slučaju da se nađete u sličnoj situaciji. U nastavku su predstavljeni prijedlozi stručnjaka i kinologa o izbjegavanju ugriza životinja. Održavanje pribranosti ključno je jer psi, poput nekih drugih životinja, posjeduju sposobnost otkrivanja straha kod ljudi.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Naravno, održavanje pribranosti može biti teško kada se suočite s agresivnim psom. U početku je ključno izbjegavati vikanje, mahanje rukama ili pokušaj bijega. Sudjelovanje u ovim radnjama otkrit će vaš strah i tjeskobu, dajući psu jasan signal za napad. Bitno je usporiti. Ako vam pas presječe put dok trčite, odmah smanjite brzinu. Postupno se okrećite u suprotnom smjeru dok se krećete polako, pazeći da pas ostane unutar vašeg perifernog vida. Kao alternativu, preporučljivo je potpuno prekinuti sve pokrete i dopustiti rukama da počivaju uz tijelo. Ova metoda pomaže u smanjenju fokusa životinja.

Također je važno suzdržati se od izravnog kontakta očima s njima. Upuštanje u takvo ponašanje sa psom može pogoršati njegove agresivne sklonosti, budući da životinja tu interakciju tumači kao moguću prijetnju, potičući je tako da poduzme preventivne mjere. Preporučljivo je držati psa unutar perifernog vida i promatrati ga sa strane. Ova metoda omogućuje životinji da vas doživi kao osobu koja nije prijetnja, čime se povećavaju šanse za miran prolaz.

  • Osim toga, bitno je preusmjeriti fokus psa; bilo koji lako dostupan predmet može pomoći u ovoj situaciji. Dajte svom psu cipele, bočicu ili ruksak – bilo što prikladno za žvakanje. Nakon što se uspostavi kontakt sa životinjom, moguće je postupno stvoriti distancu i ublažiti potencijalne posljedice. Usmjeravanje životinja zahtijeva posebnu metodologiju. Ako pas nastavi pokazivati ​​agresivno ponašanje, mudro je okrenuti se prema njemu, zadržavajući blagi kut i uputiti ga da ode.

U ovom trenutku, bitno je da vaš ton odražava samopouzdanje i autoritet, a da ostane bez ikakvog privida prijetnje ili vike. Naredbe koje se smatraju prikladnima uključuju “Ne!” i “Odbaci!” izrečeno tonom uvjeravanja. Nakon što primi ove naredbe, pas će shvatiti vaš autoritet, zaplašiti se i povući se.

DODATNI TEKST

  • Zajednica koja živi u amazonskoj prašumi pridržava se posebnog načela: “muškarac prvenstveno postoji da bi se razmnožavao sa ženom.” Vrijednost plemena temeljno je povezana s tim vjerovanjem. S demografskim sastavom od 3000 žena na svakih 7 muškaraca, ova matrijarhalna skupina izazvala je značajan interes nakon pojave videa na TikToku koji nudi daljnje uvide. Smatrajući se primitivnim društvom unutar amazonske divljine, ovi pojedinci mogu izgledati kao da žive u raju; međutim, istina je da se bore s teškom egzistencijom.

U ovoj zajednici žene zauzimaju dominantan položaj i imaju autoritet nad svim aspektima života, uključujući i svoje muške kolege. Kako bi održale “harmoniju”, povremeno mijenjaju svoje muške partnere, a koncept braka ne postoji u njihovom društvu. Preostalih sedam heroja plemena uključuju starijeg muškarca i trinaestogodišnjeg dječaka, a ostali su djeca, što predstavlja značajan izazov za reprodukciju. Pojedinci koji posjeduju jasno definiranu strukturu stražnjeg dijela tijela često se smatraju vrlo vrijednima.

  • Osobito su cijenjeni muškarci s izraženijim stražnjim i trbušnim dijelom, koji se smatraju i osebujnim i zdravijim; postoji uvjerenje da posjeduju poboljšanu genetiku koja jača njihove reproduktivne sposobnosti. Zbog malog broja muškaraca u skupini, njihova isključiva uloga je reprodukcija, a zabranjeno im je sudjelovati u bilo kakvim drugim pothvatima. Žene te muškarce tretiraju očinski, dajući im značajna davanja, dok se potomstvo unutar ove zajednice smatra vlasništvom žena, a ne muškaraca.

Kako bi ojačale i poboljšale tjelesnu kondiciju muškaraca, žene im daju bijele gliste kao hranu. Kako bi simbolizirale privrženost i potvrdile svakodnevno posjedovanje, žene kite muškarčevu ruku vrpcom, ukazujući na svoje pravo nad njim za taj određeni dan. Nasuprot tome, muškarci unutar ovog plemena ne ostaju dulje vrijeme; imaju tendenciju da se brzo smanjuju zbog brojnih intimnih očekivanja koja im nameću žene. Često osjećaju strah, što ih tjera da borave i odmaraju se na drveću radi njihove zaštite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here