Oglasi - Advertisement

U nastavku našeg današnjega članka govorimo o higijeni doma, i prostora u kojem zapravo živimo. Naime, jako je bitno održavati stan ili kuću urednom, te sa vremena na vrijeme okrečiti, i to najmanje jednom u dvije godine….

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ocat od klinčića pokazao je značajnu učinkovitost u uklanjanju niza nametnika. Problemi povezani s paukovima, moljcima, mravima i drugim sličnim neugodnostima mogu se riješiti relativno lako. POTREBNI SASTOJCI: Bočica s raspršivačem, čaša mlake vode, jedna šalica bijelog octa i tri žličice mljevenog klinčića. POSTUPAK PRIPREME: Za početak, pomoću lijevka ulijte čašu tople vode u bocu s raspršivačem, a zatim dodajte šalicu bijelog octa. Pazite da su klinčići pažljivo očišćeni, nakon čega slijedi lagano protresanje prije nanošenja dobivene mješavine na područja koja posjećuju komarci, mravi ili drugi štetnici.

Ova otopina je učinkovita za čišćenje raznih površina, poput radnih ploča i hladnjaka. Osim svoje izvanredne učinkovitosti čišćenja, također oslobađa ugodan miris. Dezinfekcijska svojstva i klinčića i octa čine ih iznimnim sredstvom za čišćenje za uklanjanje bakterija. Štoviše, vješto eliminiraju neželjene mirise i služe kao snažan odmašćivač. Za stvaranje dodatnog osvježivača zraka i repelenta za insekte koji je učinkovit protiv muha i komaraca potrebna su samo četiri ključna sastojka.

POTREBNE KOMPONENTE: Dvije žlice krupne soli, dvije žlice alkohola, dvije žlice otopine za čišćenje podova i šaka klinčića. UPUTE ZA PRIPREMU: Započnite stavljanjem soli u malu zdjelicu. Započnite dodavanjem alkohola, a zatim unesite sredstvo za čišćenje podova. Provjerite jesu li sve komponente dobro izmiješane prije nego što nastavite s ugradnjom klinčića. Posudicu potom postavite na mjesto gdje želite uživati ​​u mirisu.

Značajna prednost ove mješavine je ta što je aroma klinčića neprivlačna za komarce i razne druge insekte, što ovu kombinaciju čini učinkovitim repelentom. Očito je da je kombinacija alkohola i octa utopljena u klinčiće pokazala značajnu učinkovitost za domaću primjenu. Preporuke majki predstavljaju izuzetan pristup revitalizaciji cijelog doma uz istovremeno uklanjanje insekata i bakterija. Ova tehnika pruža izvrsno sredstvo za osvježenje vašeg životnog prostora i odvraćanje paukova, moljaca, muha, komaraca i drugih nepoželjnih štetnika.

Otopinu nanesite na različite površine kao što su kauči, prozorske klupice, pragovi i kupaonice ili izravno na pod. Ova formulacija nije samo vrlo učinkovita, već je i isplativa i vrhunske kvalitete. POTREBNI SASTOJCI: Pomiješajte 150 mililitara vode, 2 žlice klinčića, 3 do 4 žlice octa, 200 mililitara alkohola i 50 mililitara regeneratora za rublje. UPUTE ZA PRIPREMU: Potopite klinčiće u vodu. Postavite smjesu iznad izvora topline i ostavite je da se zagrije nekoliko minuta dok voda ne promijeni boju. Nakon što se zagrije, ostavite smjesu da se ohladi prije nego je prebacite u bocu s raspršivačem.

Započnite dodavanjem octa, zatim alkohola, a zatim dodajte omekšivač; alternativno se može odlučiti koristiti eterično ulje ili neki drugi miris. Nakon što se promućka, priprema se za nanošenje. Raspoređujem ga po cijelom stanu — posebno u kuhinji i kupaonici — fokusirajući se na prozorske daske, oko prozora ili ga jednostavno raspršujem u zrak. Ovo izvanredno rješenje učinkovito odvraća muhe, komarce i gmižuće insekte dok istovremeno ispušta ugodan miris. Za dodatne informacije pogledajte priloženi video.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here